In goede handen | Intern transport

Hoe erfgoedobjecten binnen uw organisatie verplaatsen? Na afloop van deze workshop kunt u zelf aan de slag.

In deze vorming bespreken we welke stappen u kunt zetten om het juiste verpakkingsmateriaal te kiezen. Aan de hand van concrete voorbeelden en oefeningen ontdekt u met welke aspecten u best rekening houdt (bijvoorbeeld: de eigenschappen van de objecten, van de verpakkingsmaterialen en van de omgeving) om aftakeling te voorkomen. 

Daarnaast gaan we ook dieper in op het hanteren en intern transporteren van objecten. Hoe kunt u een interne verplaatsing binnen uw organisatie plannen en uitvoeren? Welke risico’s spelen daarbij een rol? Welke voorbereidingen zijn nodig?

Programma

De cursus start om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur.

 • In 8 stappen – risicoanalyse
 • Hanteren van objecten
 • Eigen veiligheid
 • Soorten verpakkingsmateriaal
 • Rondleiding in de gastinstelling
 • Er is ruimte voor vragen en het delen van tips

Deze vorming wordt georganiseerd i.s.m. KMSKA en vindt plaats in het museum. Adres: Leopold de Waelplaats 1, 2000 Antwerpen.

Ongetwijfeld ook interessant voor u

Deze vorming maakt deel uit van ‘In Goede Handen’, de jaarlijkse vormingsreeks over het behoud en beheer van erfgoedcollecties, georganiseerd door FARO en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. De cursussen reizen rond doorheen Vlaanderen en Brussel. Bekijk ook de andere thema’s en onderwerpen die in de reeks aan bod komen:

Type

Workshop: u gaat actief aan de slag, de theorie wordt beperkt tot het hoogst noodzakelijke.

Tarieven

 • Het standaardtarief voor deze vorming is 70 euro.
 • Het kortingstarief voor deze vorming is 50 euro en geldt voor organisaties en verenigingen in de erfgoedsector en voltijdse studenten.
 • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
 • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Inschrijven
Facturatiegegevens
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht. Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland. De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
KMSKA, Leopold de Waelplaats 1, 2000 Antwerpen
Lesgevers
Anne-Cathérine Olbrechts en Julie Lambrechts (FARO)
Prijs
70 euro (standaard)
50 euro (sector en studenten)
Deelnemers
Max. 15 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Adviseur behoud en beheer
T
02 213 10 86

Elders op FARO

De nieuwe, zomerse update van de ErfgoedApp bevat enkele verbeteringen en nieuwigheden die FARO in nauw overleg met onze creatieve ...
De Ethische Code voor museumprofessionals van ICOM is aan een (radicale) herziening toe. Dit is een oproep om mee te ...
Valt er u hier iets op? Goed gezien, hierboven staat een ander logo en er zijn ook andere kleuren. Gisteren ...