FARO-zitdagen: alles over de evenwichtskunst van het lokale erfgoedbeleid (Hasselt)

 

  • Broedt u als gemeentelijk of stedelijke cultuurmedewerker op een (nieuw) plan voor het erfgoed in uw gemeente? En zou u op dit moment best een klankbord kunnen gebruiken? 
  • Heeft u vragen over het behoud & beheer van het erfgoed in uw gemeente of stad, of wil u een breder en diverser publiek bij dit erfgoed betrekken?
  • Wil u als beleidsmaker meer inzetten op lokaal erfgoed, maar bent u op zoek naar inspirerende voorbeelden en praktijken of ondersteuning?
  • Wil u uw professioneel netwerk uitbreiden? Of bent u nieuwsgierig naar de ervaringen van uw collega’s uit de regio?

Als u op een of meerdere van deze vragen ‘ja’ antwoordde: kom dan naar de FARO-zitdag!

FARO is het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed en adviseert en begeleidt professionele erfgoedmedewerkers en beleidsmakers rond roerend en immaterieel erfgoed. Om onze dienstverlening – letterlijk – dichter bij u te brengen, organiseren we twee ontmoetingsmomenten, helemaal op maat van het lokale erfgoedwerk. Kom proeven van en praten over actuele thema’s tijdens onze workshops en stel al uw vragen aan een van onze medewerkers.

Wat kan u verwachten? 

1/ Korte, inspirerende workshops. U kan kiezen uit:

  • Workshop 1 | Erfgoedzorg (11.00 - 12.00 uur): Hoe voorkomt u schade en verlies van uw erfgoedcollectie? Denken vanuit de 10 schadefactoren en de ondersteuningsmogelijkheden vanuit FARO.
  • Workshop 2 | Publiek (13.00 - 14.00 uur): Hoe bereikt u als erfgoedwerker het lager en secundair onderwijs in uw gemeente? We blikken terug op inspirerende initiatieven van Erfgoeddag 2022 en bekijken samen hoe acties over erfgoed in en rond lokale scholen goed en haalbaar kunnen zijn.  

2/ Een persoonlijk adviesgesprek op maat
U kan ook met een van onze medewerkers in gesprek gaan. Hoe? Zeg ons best op voorhand waarover u het wil hebben. Wij voorzien dan op de dag zelf de nodige tijd en rust voor een persoonlijk adviesgesprek. 

3/ Mix & match
U kan kiezen of u deelneemt aan de workshop(s) of een adviesgesprek. Of combineer beide, dat kan ook. Indien u ook deelneemt aan een workshop, dan plannen we het adviesgesprek in vlak voor of vlak na de workshop. 
 
Iets voor u?
Deze dagen zijn er voor wie beroeps- of beleidsmatig betrokken is bij het lokale erfgoed- en cultuurwerk, zoals medewerkers uit lokale musea, archiefdiensten en documentatiecentra, gemeentelijke cultuur- ,erfgoed- en vrijetijdsambtenaren, beleidsmakers …

Vragen?
Bel of mail naar Gregory Vercauteren (gregory.vercauteren@faro.be, 02 213 10 72) of Wouter Lammens (wouter.lammens@faro.be, 02 213 10 83).

TIP! Kan u er op 23 juni niet bij zijn? Op 7 juni herhalen we deze zitdag in Zedelgem. Meer info en inschrijven: klik hier.

Inschrijven
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, 3500 Hasselt
Lesgevers
Wouter Lammens, Tine Hermans, Anne Milkers (FARO)
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 15 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Adviseur lokaal en regionaal erfgoed | behoud en beheer
T
02 213 10 83

Elders op FARO

De coronacrisis lijkt enigszins achter de rug maar toch merken veel cultuurorganisaties dat bezoekers en participanten nog steeds drempelvrees hebben ...
Niemand kan naast de schrijnende beelden kijken van leed en vernieling in Oekraïne. De vraag die velen zich (terecht) stellen ...
FARO sleutelt voortdurend aan de gebruiksvriendelijkheid van de ErfgoedApp. Opmerkingen, suggesties en verbetervoorstellen van onze community van makers worden waar ...