Expertenopleiding Cultuur in de Spiegel 2018-2019

Muzische lessen, schoolvoorstellingen, mediaprojecten, erfgoeduitstappen, rondleidingen in musea, culturele reizen, kunstenaars in de klas, artistieke workshops, schrijfwedstrijden, kunstprojecten met kwetsbare jongeren, voorleessessies, samenwerkingen tussen culturele organisaties en scholen … Cultuur en onderwijs raken elkaar op vele plaatsen en manieren.

Ben jij iemand die beschikt over ervaring en inzichten op het vlak van het leren met, over en door cultuur… maar ben je toch nog op zoek naar inhoudelijke verdieping? Dan is deze opleiding iets voor jou.

De opleiding biedt een antwoord op de bovenstaande vragen. In de opleiding leer je niet alleen meer over theorie, onderzoek en beleid maar krijg je ook input voor je eigen beroepspraktijk. Je leert bovendien mensen kennen die net als jij met hart en ziel dag in dag uit met cultuureducatie bezig zijn. Dat maakt van dit initiatief naast een opleiding ook een lerend netwerk.

Voor wie?

  • Schooldirecteurs, beleidsmedewerkers, praktijkontwikkelaars, educatieve medewerkers, kunsteducatieve begeleiders, pedagogische begeleiders, leerkrachten … uit het brede veld van Onderwijs en Cultuur.
  • Max. 25 personen kunnen deelnemen. De organisatoren maken, indien nodig, een selectie op basis van de achtergrond en motivatie van de inschrijvers.

Praktisch

Deze tweede editie van de expertopleiding vindt plaats op afwisselend maandagavonden en woensdagnamiddagen, tussen september 2018 en juni 2019. Er staat ongeveer één sessie per maand gepland. Elk van de 10 modules duurt vijf uur en bestaat uit verschillende werkvormen. Er wordt meestal gestart met een lezing of presentatie, gevolgd door een groepsdiscussie, panelgesprek, oefeningen ...

De deelnemers worden uitgedaagd de inhoud van de sessies ook toe te passen op de eigen beroepspraktijk. De deelnemers zelf werken gedurende het schooljaar ook aan een eigen paper die ze zelf presenteren op de laatste bijeenkomst van de opleiding. In die paper (die bv. de vorm kan hebben van een kort essay of een plan) passen de deelnemers de inhoud van de opleiding toe.

Meer informatie, plus een overzicht van het volledige programma, vindt u hier.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Verschillende culturele locaties, vooral in Brussel.
Prijs
250 euro
Meer info

Inschrijvingen kan online, uiterlijk tegen 18 juni om 12.00 uur.

Elders op FARO

Een jaar lang wordt de diversiteit en rijkdom van alle soorten erfgoed in Europa gevierd. Ook in Vlaanderen beweegt er ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...