Exclusief voor/door jongeren?

Elke maand organiseert publiq een UiTsalon rond één specifiek thema. Het salon van juni: 'exclusief voor/door jongeren?'.

Meer jongeren tot jouw kernpubliek mogen rekenen: een van de grootste uitdagingen die de cultuur- en mediasector voorgeschoteld krijgen. Tijd om daarop in te zetten! Daarom laat Muziekcentrum De Bijloke jongeren dansen op klassiek muziek met Classical Music Rave, zet de Brusselse Museumraad hen via Museum Night Fever aan om voor musea te kiezen, koppelt het FOMU met Nightwatch de twee aan elkaar en laat het Mechelse Cultuurcentrum jongeren via ANSJOVIS mee de programmatie bepalen. Radiozender Klara slaat met Klarafy dan weer de brug tussen ieders favoriete muziek en de bijpassende klassieke symfonie of sonate.

Maar wat leren we uit deze experimenten? Leveren de inspanningen wel het verwachte resultaat op? Bestaat er een sleutel tot succes? Hoe zou de ultieme marketingcampagne voor cultuur er kunnen uitzien en bestaat die zelfs?

Voor wie: communicatie - en publieksmedewerkers

Programma

Vanaf 13.00 uur: ontvangst met koffie

13.30 uur: Inleiding

13.40 uur: Evaluatie van de Classical Music Rave editie die in april doorging in Muziekcentrum De Bijloke, door Brendan Walsh, bezieler van het project

14.10 uur: Els De Baets (zakelijk coördinator bij Klara) en Sander De Keere (presentator bij Klara) vertellen over hoe ze met de Klarify app en via Youtube, vlogs, enz. inzetten op de verjonging van het publiek van Klara.

14.40 uur: Pauze

15.00 uur: Pitches van cultuurprojecten voor en door jongeren:

  • Museum Takeover en Nightwatch, Naomi Vandenbroeck, Fotomuseum Antwerpen
  • Museum Night Fever
  • (De nacht van de) ANSJOVIS, Annelien Van Damme, H30/CC Mechelen
  • Club Krook en Team Krook, Anneleen Schelstraete, BIB De Krook

16.00 uur: Debat tussen de sprekers. Redacteur bij publiq en cultuurjournalist Evelyne Coussens treedt op als moderator.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Muziekcentrum De Bijloke, Auditorium, Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent
Prijs
49 euro (excl. BTW). Voor elke tweede deelnemer van dezelfde organisatie: 30 euro. Kosteloos annuleren en inschrijven kan tot en met dinsdag 14 juni. Kunststudenten mogen gratis deelnemen.
Meer info

Nog vragen? Neem contact op met erin@publiq.be. Inschrijven kan via de website van publiq.

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
Op vrijdag 9 november 2018 wordt u verwacht in Brussel, samen met honderden andere erfgoedwerkers. Die dag verzamelen we in ...
Een jaar lang wordt de diversiteit en rijkdom van alle soorten erfgoed in Europa gevierd. Ook in Vlaanderen beweegt er ...