ErfgoedApp, Augmented Reality en ErfgoedBeacons

Tijdens deze workshop leert u wat iBeacons zijn, hoe ze werken en waarvoor u ze kan gebruiken. We bekijken ook de mogelijkheden van augmented reality en leren hoe u audiovisuele content kan gebruiken in de ErfgoedApp.

Daarna gaat u zelf aan de slag en creëert u zelf audiovisuele inhoud die u onmiddellijk kan raadplegen en testen via de ErfgoedApp. U leert hoe u zelf een scenario (spel, tour ...) kan maken via het webbased platform van de ErfgoedApp. U gebruikt hiervoor zowel audiovisuele content, augmented reality, gps-punten als iBeacons en leert zo in de praktijk hoe deze technologie werkt en hoe u ze kan gebruiken voor uw erfgoedorganisatie.

Doelgroep: medewerkers van musea, archieven, erfgoedbibliotheken, erfgoedverenigingen en toeristische diensten. Elke organisaties vermeld op de ErfgoedKaart en ErfgoedApp kan informatie aanbieden via de ErfgoedApp.

Deelnemers aan de workshop ErfgoedApp krijgen één ErfgoedBeacon gratis.
Geen voorkennis nodig.

Voor deze cursus moet u een laptop meebrengen. Eventueel ook een tablet en/of smartphone met daarop de ErfgoedApp geïnstalleerd.

Deze vorming maakt deel uit van het traject ‘Crossmediale publiekswerking hands-on’, een modulair vormingstraject over het gebruik van methodieken en instrumenten voor erfgoed en storytelling via verschillende digitale media.

Tijdstip: 10.00 - 15.30 uur

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Priemstraat 51, Brussel
Lesgevers
Lesgevers: Bram Wiercx en Bart De Nil
Prijs
Prijs: 50 euro, syllabus en lunch inbegrepen. Inschrijven kan online via onderstaand formulier.
Deelnemers
Maximum aantal deelnemers: 15
De cursus zal niet doorgaan bij minder dan 6 deelnemers.
Contactpersoon
ICT-manager | Adviseur digitaal erfgoed
T
02 213 10 67

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Participatie. De term duikt de laatste jaren om de haverklap op in het maatschappelijk debat. Ook in het erfgoedveld. Maar ...
We zijn zeer verheugd te kunnen meedelen dat Helen Chatterjee de keynote zal verzorgen op de internationale conferentie 'Participation in ...