Erfgoed in de praktijk | Inspiratie voor het (budgetvriendelijk) organiseren van erfgoedactiviteiten: van tentoonstellen tot meer!

Hoe met een minimum aan mogelijkheden een maximum effect bereiken met uw erfgoedactiviteit? Want dat willen we toch allemaal? In deze vorming reiken we ideeën aan over hoe u met een beperkt budget toch een tentoonstelling kan op poten zetten. 

Maar we denken ook veel verder dan dat: welke andere soorten activiteiten kan u nog organiseren? Want die denkoefening is vooral interessant voor wie ook eens een ander of nieuw publiek wil bereiken. In deze vorming werken we aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, en aan de hand van plannen en ideeën van de deelnemers aan deze vorming.

Deze vorming is een organisatie van Erfgoed in de praktijk, het gezamenlijk vormingsaanbod van Histories, FARO, Open Kerken en Davidsfonds. In het kader van een aantal evenementen (Erfgoeddag, Open Kerkenweekend, Nacht van de Geschiedenis …) organiseren deze partners al een aantal jaren laagdrempelige avondcursussen die de deelnemers aan deze evenementen helpen bij de organisatie van hun activiteiten naar aanleiding van deze erfgoedevenementen.

Doelgroep: verenigingen en vrijwilligers die activiteiten organiseren voor erfgoedevenementen.

Programma

Telkens van 19.00 tot 21.30 uur op volgende data en locaties:

  • Donderdag 30 november 2023, Industriemuseum, Zaal Kazim, Minnemeers 10, 9000 Gent (afgelast)
  • Dinsdag 5 december 2023, Museum Den Ast, Meiboom 16, 1500 Halle (i.s.m. Zender)
  • Donderdag 25 januari 2024, Predikherenbibliotheek, Zaal Hannah Arendt, Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen (i.s.m. Erfgoedcel Mechelen)

Praktisch

  • Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via dit inschrijvingsformulier. Tijdens (of na) de vorming ontvangt u cursusmateriaal. Voor dit vormingsaanbod gelden de annuleringsvoorwaarden van Histories.
  • Het inschrijvingsgeld per vormingsavond bedraagt 5 euro voor erfgoedvrijwilligers, zij die de cursus in hun vrije tijd volgen, studenten en leerkrachten. Andere deelnemers betalen 15 euro. Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijgt u alle gegevens voor de betaling. 
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Diverse locaties
Lesgevers
Hildegarde Van Genechten en Monique Verelst (FARO)
Prijs
5 / 15 euro
Deelnemers
Max. 30 deelnemers
Meer info

U kan met al uw inhoudelijke en praktische vragen terecht bij Daphné Maes (Histories), via daphne.maes@histories.be.

Contactpersoon

Elders op FARO

Valt er u hier iets op? Goed gezien, hierboven staat een ander logo en er zijn ook andere kleuren. Gisteren ...
In een nieuw hoofdstuk op de Erfgoedwijzer leert u meer over passief klimatiseren: de relatieve vochtigheid bijsturen met vochtregulerende materialen.
De verkiezingskoorts stijgt zienderogen. Ook vanuit de cultureel-erfgoedsector zijn al verschillende memoranda en inspiratieteksten gepubliceerd. We zetten de oogst van ...