Erfgoed in de praktijk | Inspiratie voor het (budgetvriendelijk) organiseren van erfgoedactiviteiten: van tentoonstellen tot meer!

Dit is een vorming van meerdere partners, waaronder FARO.

Hoe met een minimum aan mogelijkheden een maximum effect bereiken met uw erfgoedactiviteit? Want dat willen we toch allemaal? In deze vorming reiken we ideeën aan over hoe u met een beperkt budget toch een tentoonstelling kan op poten zetten. 

Maar we denken ook veel verder dan dat: welke andere soorten activiteiten kan u nog organiseren? Want die denkoefening is vooral interessant voor wie ook eens een ander of nieuw publiek wil bereiken. In deze vorming werken we aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, en aan de hand van plannen en ideeën van de deelnemers aan deze vorming.

Deze vorming is een organisatie van Erfgoed in de praktijk, het gezamenlijk vormingsaanbod van Histories, FARO, Open Kerken en Davidsfonds. In het kader van een aantal evenementen (Erfgoeddag, Open Kerkenweekend, Nacht van de Geschiedenis …) organiseren deze partners al een aantal jaren laagdrempelige avondcursussen die de deelnemers aan deze evenementen helpen bij de organisatie van hun activiteiten naar aanleiding van deze erfgoedevenementen.

Doelgroep: verenigingen en vrijwilligers die activiteiten organiseren voor erfgoedevenementen.

Programma

  • Donderdag 23 mei 2024, 10.00 - 12.30 uur, Brouwerij De Leeuw, Engelstraat 7, 8211 Aartrijke (Zedelgem) i.s.m. GINTER en Polderrand als lokale partners
  • Maandag 24 juni 2024, 19.00 - 21.30 uur, Administratief Centrum De Zevenster (zaal De Eik), Markt 7A, 3080 Tervuren i.s.m. Vrijetijdsregio Druivenstreek als lokale partner 

Praktisch

  • Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via dit inschrijvingsformulier. Tijdens (of na) de vorming ontvangt u cursusmateriaal. Voor dit vormingsaanbod gelden de annuleringsvoorwaarden van Histories.
  • Het inschrijvingsgeld per vormingsavond bedraagt 5 euro voor erfgoedvrijwilligers, zij die de cursus in hun vrije tijd volgen, studenten en leerkrachten. Andere deelnemers betalen 15 euro. Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijgt u alle gegevens voor de betaling. 
  • Deze vorming gaat door bij een minimum van 20 deelnemers, en een maximum van 30 deelnemers.
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Diverse locaties
Lesgevers
Hildegarde Van Genechten en Monique Verelst (FARO)
Prijs
5 / 15 euro
Deelnemers
Min. 20 - max. 30 deelnemers
Meer info

U kan met al uw inhoudelijke en praktische vragen terecht bij Daphné Maes (Histories), via daphne.maes@histories.be.

Contactpersoon
Adviseur participatie | educatie
T
02 213 10 71

Elders op FARO

Waarom worden musea geregeld geviseerd door klimaatactivisten? Deze eerste FARO-podcast gaat op zoek naar antwoorden op de (complexe) vraag hoe ...
Tijdens een internationale conferentie, meegeorganiseerd door FARO, werden de aanbevelingen gepresenteerd aan beleidsmakers van regionaal, nationaal en Europees niveau.
Wat is er nieuw in de FARO-bibliotheek? Dankzij ons handige en dynamische collectie-overzicht blijft u op de hoogte van de ...