EPALE Community Conference 2022: Imagine. Enriching, Sustainable, Inclusive Europe

Op 18, 19 en 20 oktober 2022 organiseert EPALE EU haar jaarlijkse EPALE internationale conferentie. Het thema van de conferentie is ‘Imagine. Enriching, Sustainable, Inclusive Europe’. Bekijk het volledige internationale programma op EPALE.

Op 18 oktober in de namiddag organiseert EPALE Vlaanderen samen met Lang Leven Leren een live-event in de eeuwenoude refter van Abdij van Park. Het dagthema is 'learning communities'. Samen mijmeren we over verleden, heden en toekomst en verbeelden we ons nieuwe toekomst(en) voor leven, leren en werk. 

Programma

9.00 uur (optioneel): Ontvangst in brasserie De Abdijmolen. We volgen de online conferentie. Bekijk het internationale programma van de voormiddag op EPALE. Aansluitend lunch voor de deelnemers.

Namiddag

13.00 uur: Ontvangst in de refter van de Abdij van Park 

13.20 uur: Welkom door de burgemeester van Leuven, Mohamed Ridouani.

13.30 uur: Koenraad Van Cleempoel van UHasselt verklaart waarom Leuven dé leerhub van de 16e eeuw was, en wat we daar nu nog van kunnen leren.

14.30 uur: Sandra Langereis, biografe van Desiderius Erasmus en winnares van de Libris Geschiedenis-prijs 2021, onthult wat er gebeurde in de bibliotheek van de Abdij van Park in 1504 en waarom dat zoveel knappe koppen naar Leuven lokte.

15.45 uur: Eline Vermeersch vertelt waarom het Europees Sociaal Fonds leerecosystemen ziet als veelbelovende nieuwe manier van denken over leren en ontwikkelen, en waar Vlaanderen op dit ogenblik mee experimenteert.

16.15 uur: Het laatste woord is voor Stefan Van Lani, beheerder van erfgoedsite Abdij van Park. Drink en bezoek aan de historische bibliotheek van de abdij.

Inschrijven kan hier. Gratis voor EPALE-leden. Lid worden is gratis, verplicht tot niets en kan heel gemakkelijk via deze link.

Type
Conferentie
Trefwoorden
Internationaal
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector

Praktische info

Begindatum
Locatie
Abdij van Park, Leuven
Prijs
Gratis voor EPALE-leden.

Elders op FARO

De voorbije maanden werd achter de FARO-schermen hard gewerkt aan een actualisering van de Toolbox Waarderen. Het geoptimaliseerde en uitgebreide ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
De Bijzondere Algemene Vergadering van ICOM in Praag keurde de nieuwe museumdefinitie goed. Daarmee komt een einde aan een intensief ...