To End All Wars? Geopolitical Aftermath and Commemorative Legacies of the First World War

Van 22 tot 25 augustus 2018 organiseren het In Flanders Fields Museum en CEGESOMA de spraakmakende, meerdaagse internationale conferentie To End All Wars? – Geopolitical Aftermath and  Commemorative Legacies of the First World War.

Met deze conferentie willen beide instellingen zich buigen over een dubbele vraag: wat waren de gevolgen van de geopolitieke nieuwe orde die na deze zogenaamd laatste oorlog werd geïnstalleerd, en wat betekent dat voor de herdenking van deze oorlog tot op vandaag?

To End All Wars? wil een balans opmaken van diverse vormen van erfenis van en betekenisgeving aan de Eerste Wereldoorlog, zoals die zich de voorbije honderd jaar hebben gereveleerd. Vanuit het unieke herdenkingsperspectief dat Ieper met zich meedraagt, wordt kritisch gereflecteerd over de voorbije vier jaar eeuwherdenking, en wordt de vraag gesteld welke betekenis de Eerste Wereldoorlog morgen nog moet of zal hebben.

IFFM en CEGESOMA wisten een indrukwekkend programma van sprekers samen te stellen, met Jay Winter, Nicolas Offenstadt, Carole Fink, Stefan Berger, Bruce Scates, Rae Frances, Pieter Lagrou, Piet Chielens en vele anderen. Aan de conferentiedagen werd ook een avondprogramma gekoppeld.

Meer info, programma en inschrijving: www.teaw.be

Praktische info

Begindatum
Locatie
Ieper, CC Het Perron

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Op 9 november nodigt FARO u van harte uit voor het jaarlijkse Groot Onderhoud. We bieden u een programma aan ...
Een jaar lang wordt de diversiteit en rijkdom van alle soorten erfgoed in Europa gevierd. Ook in Vlaanderen beweegt er ...