Duurzaamheid in je organisatie: aan de slag!

U wilt uw organisatie of uw activiteiten duurzamer maken, maar hoe begint u eraan? Van energiezuinigheid tot catering, van mobiliteit en transport tot sociale duurzaamheid, van afval tot collega's en publiek motiveren ... In deze summerschool krijgt u inzichten, tips en tools en wordt u aangemoedigd om met uw organisatie aan de slag te gaan. 

Een week lang leiden we u in groep langs een aantal uiteenlopende thema's of werkdomeinen waar u een verschil kan maken. We starten samen de dag met 1,5u aan input en uitwisseling over de thema's energie, mobiliteit, voeding, water, afval, materialen, sociale duurzaamheid en communicatie. Daarnaast krijgt u ook toegang tot een online omgeving met filmpjes, links, getuigenissen, checklists en andere tools om toe te passen in uw organisatie. De summerschoolgroep, maar ook het ruimere netwerk van Greentrack, worden uw klankbord om uw eigen organisatie te verduurzamen.

Programma

Elke dag wordt dieper ingegaan op een ander thema:

  • Energie
  • Mobiliteit
  • Voeding - water - afval - materialen
  • Sociale duurzaamheid
  • Collega's en publiek inspireren

De ochtendsessie vindt elke dag plaats bij een andere culturele organisatie, waar u ook iets te weten komt over de aanpak bij die organisatie.

De volgorde van de themadagen en de locaties worden later nog bekend gemaakt. 

Praktisch

  • Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 juni 2022. 
  • U wordt elke ochtend (9.00 - 10.30 uur) live in groep verwacht om gedurende 1,5u informatie, inspiratie, tips en vragen uit te wisselen. Verder hebt u per dag max. nog 2 uren nodig om door het online materiaal te gaan, op een moment naar keuze. U kunt meer tijd inplannen om met het materiaal aan de slag te gaan, maar dat kan ook in de weken nadien. Elke deelnemer krijgt van Greentrack Gent vzw bovendien 1,5u coaching die u tijdens de opleiding maar ook tot drie weken nadien kan opnemen.
  • U krijgt na de summerschool nog tot eind september 2022 toegang tot het onlineplatform.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Diverse locaties in Gent
Prijs
75 euro, te betalen via overschrijving op BE79 5230 8067 0733 op naam van Greentrack Gent vzw, Fratersplein 7, 9000 Gent.
Meer info

Organisatie en meer info: Greentrack Gent vzw

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u in FARO’s Erfgoedwijzer. Daarin wijzen we u de ...
De coronacrisis lijkt enigszins achter de rug maar toch merken veel cultuurorganisaties dat bezoekers en participanten nog steeds drempelvrees hebben ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange