Diversiteitscommunicatie en Mediabeleid | Basisopleiding Communicatie voor erfgoedorganisaties, deel 4

Dit is een vormig van meerdere partners, waaronder FARO.

Diversiteitscommunicatie (9.30 - 12.30 uur)

We leven in een hyperdiverse samenleving. Veel organisaties beseffen hoe belangrijk inclusie is, maar weten niet altijd zo goed hoe ze dat in de praktijk kunnen realiseren. 

Hoe leggen we de brug naar diverse burgers en gebruikers die (digitaal) allemaal verbonden zijn met elkaar? Hoe spreekt u een breder publiek aan? En hoe uit u dat in uw taal(gebruik) en beeldmateriaal?

Jihad Van Puymbroeck schetst een kader voor inclusieve communicatie, geeft tips en toont cases die u houvast en inspiratie geven om meer aansluiting te vinden bij iedereen van uw doelgroep.

Mediabeleid (13.30 - 16.30 uur)

Een overvloed aan persberichten garandeert geen media-aandacht. Een gerichte aanpak en een goede relatie met journalisten leveren vaak meer op. Hoe creëert u bondgenoten? Hoe maakt u een boodschap op maat van een medium? Hoe genereert u aandacht voor uw boodschap?

Sigrid Somers geeft u na de middag tips en tools voor een betere aanpak van mediarelaties.

Dit is de vierde en voorlaatste opleidingsdag van een reeks van vijf:

Deze opleiding is een initiatief van FARO, de Ambrassade, Socius en Kortom.

Praktisch

  • Dinsdag 23 mei 2023, 9.30 - 16.30 uur
  • Doelgroep: (kandidaat-)communicatiemedewerkers van erfgoedorganisaties: coördinatoren, projectmedewerkers, redacteurs, social mediamedewerkers, persverantwoordelijken, enzovoort. Ook als u uw communicatiekennis en -kunde op punt wil zetten kan deze opleiding nuttig voor u zijn.
  • Prijs: 450 euro. Deze deelnameprijs is vrijgesteld van btw. Inbegrepen zijn documentatie, drank en broodjeslunch. U ontvangt ook een exemplaar van het boek ‘Tante Mariette en haar fiets’, hét handboek over communicatie op maat van socialprofitorganisaties.
  • Wilt u maar een of twee vormingsdagen volgen? Mail dan naar info@kortom.be. Wie de volledige opleiding volgt krijgt voorrang.
Snel de basisvaardigheden in de vingers krijgen, daar draait dit aanbod om.  FARO biedt een waaier aan regelmatig terugkerende basiscursussen die u helpen om meteen aan de slag te gaan met een nieuwe opdracht.  Dit aanbod is dan ook zeer praktijkgericht. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel
Lesgevers
Jihad Van Puymbroeck en Sigrid Somers
Deelnemers
Max. 20 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via de website van Kortom.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon

Elders op FARO

Collecties vormen het hart van een museum, archief of erfgoedbibliotheek. Maar welke accenten zijn van tel als het over collectiebeleid ...
Op 16 mei heten we u en de rest van de cultureel-erfgoedsector welkom in Lamot voor een Groot Onderhoud over ...
Het FARO-team wenst u fijne eindejaarsfeesten en een gelukkig nieuwjaar. Ontdek onze wensen voor u in een heel bijzonder filmpje.