Contactdag ‘Beestig erfgoed’

Neem uw agenda bij de hand en kruis alvast donderdag 30 maart aan. Samen met FARO organiseert CAG dan een beestige Contactdag in Leuven.

In de aanloop naar Erfgoeddag brengen we sprekers en interessante cases samen die de evolutie in onze omgang met dieren kunnen duiden. Vanuit verschillende disciplines nemen we het thema ‘erfgoed en dieren’ onder de loep. 

De Contactdag over beestig erfgoed is er voor iedereen die een Erfgoeddag- of Erfgoedweek-activiteit organiseert. Ook erfgoedwerkers die in hun reguliere werking rond beestig erfgoed werken, zijn welkom op deze contactdag.

Programma

In de voormiddag loodsen deze sprekers u door het boeiende cultuurlandschap met focus op dieren: 

  • Drs. Maarten Reesinck (Universiteit Amsterdam) schetst een algemeen kader over de gewijzigde relatie tussen mens en dier, de animal turn in de geesteswetenschappen en dieren in de populaire cultuur. 
  • Prof. Em. Johan de Tavernier (KU Leuven) werpt een interdisciplinaire blik vooruit en vertelt u meer over ontwikkelingen vanuit dierenwelzijn, -ethiek en -recht. 
  • Dr. Chantal Bisschop (CAG) zoomt in op dieren en (immaterieel) erfgoed in beweging.

In de meer praktijkgerichte namiddag plannen we verschillende parallelle sessies. Vanuit diverse invalshoeken kijken we naar roerend, immaterieel en levend erfgoed. Uitwisseling en dialoog rond dieren en erfgoed staan hierbij centraal.

Wanneer: donderdag 30 maart (9u30-16u)
Waar: Leuven

Praktische info

Begindatum
Locatie
Leuven

Elders op FARO

Het FARO-team wenst u fijne eindejaarsfeesten en een gelukkig nieuwjaar. Ontdek onze wensen voor u in een heel bijzonder filmpje.
Op 16 mei heten we u en de rest van de cultureel-erfgoedsector welkom in Lamot voor een Groot Onderhoud over ...
U bent ErfgoedApp-tourmaker en wil uw tour nog beter promoten? Dan biedt FARO u de mogelijkheid om een folder te ...