Collegagroep Communicatie | Wat is het ABC van efficiënte vormgeving?

Werkt u als communicatiemedewerker of -verantwoordelijke in de cultureel-erfgoedsector? Dan stuit u ongetwijfeld ook geregeld op allerhande vragen. Zowel strategische als heel operationele vragen waarover u graag eens van gedachten wil wisselen met collega’s. Omdat sommige collega’s dezelfde vragen hebben aangepakt, of bezig zijn ze nader te onderzoeken. 

Onder het motto ‘samen sterk’ houden we in deze vorming een aantal communicatievraagstukken tegen het licht. In alle openheid wisselt u in deze collegagroepen met collega’s ervaringen, inzichten en expertise uit. Van deelnemers wordt een actieve inzet verwacht.

Elke collegagroep bestaat uit een aantal vaste onderdelen: in het eerste deel deelt een collega gedurende ongeveer 30 minuten ervaringen en inzichten over het thema. Uitgangspunt zijn deze vragen: 

  • Wat liep goed? Wat minder?
  • Hoe komt dat?
  • Hoe heb ik het aangepakt?
  • Wat zijn aandachtspunten?
  • Wat zou ik anders doen met de kennis die ik nu heb?
  • Hoe evalueer ik de huidige situatie? En hoe ga ik ermee in de toekomst aan de slag?
  • Welke aanbevelingen doe ik mijn communicatiecollega’s?

Aansluitend volgt een vragenronde. Iedereen kan vragen stellen en/of feedback geven. Een FARO-medewerker modereert het gesprek. Daarna volgt de tweede case, met hierna opnieuw een vragenronde. Tot slot maken we samen een wrap-up. 

Maandag 27 juni 2022 | Collegagroep ‘Wat is het ABC van efficiënte vormgeving?’ 

Misschien wel het meest onderschatte onderdeel van communicatie: de vormgeving! We staan er vaak niet bij stil, maar vormgeving leidt het oog, prikkelt en nodigt uit. Goede vormgeving verandert een ‘scanner’ naar een lezer. Maar hoe werkt goede vormgeving? En waarom is dat dan zo? Ervaren vormgevers hebben zo hun eigen ideeën en aanpak. 

Maar waar kunt u, als niet-vormgever, zoal op letten? En hoe weet u hoe iets echt ‘werkt’? Tijdens deze collegagroep doen we twee dingen: eerst en vooral wisselen we van mening over bovenstaande vragen met een (bekroonde) vormgever. Ten tweede krijgt u ook feedback op uw ontwerp(en)!   

U zal nooit meer op dezelfde manier naar vormgeving kijken, laat staan op dezelfde manier erover praten. Wedden? 
 

Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
FARO, Priemstraat 51, 1000 Brussel
Deelnemers
Max. 20 deelnemers
Meer info

Inschrijven is nog niet mogelijk, de inschrijvingen openen binnenkort.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon

Elders op FARO

Niemand kan naast de schrijnende beelden kijken van leed en vernieling in Oekraïne. De vraag die velen zich (terecht) stellen ...
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...
Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u in FARO’s Erfgoedwijzer. Daarin wijzen we u de ...