Collegagroep COM – communicatiebeleid | FARO Praktijk

Wie professioneel aan communicatie ‘doet’ zal het ongetwijfeld beamen. Communicatie is een essentiële en cruciale activiteit van elke erfgoedinstelling. Al is uw inhoud – denk aan tentoonstellingen, evenementen, projecten, digitale initiatieven – nog zo geweldig en onweerstaanbaar, wanneer de communicatie rammelt, laat zich dat gegarandeerd ook op andere terreinen voelen. Niet alleen in een lage(re) publieke belangstelling, maar ook – en veel erger, op langere termijn – in het imago van uw huis. Communicatie vraagt met andere woorden een planmatige en deskundige aanpak; we kunnen het niet genoeg herhalen.

Deze tweede Collegagroep COM is het vervolg op onze ontmoeting in maart. Toen kregen we bijdragen van communicatiedeskundige Eric Goubin (Thomas More-Memori & Kortom, auteur van het geprezen Tante Mariette en haar fiets), Michaël Mariën (GUM), Lieve De Saedeleer, (Erfgoedcel Kempens Karakter), Eline Verbauwhede (S.M.A.K.) en Michelle Coenen (Museum Hof van Busleyden). U vindt het verslag van deze collegagroep hier.

We gaan verder op dit elan, gezien de grote nood aan praktijkervaringen en -inzichten. Met de ervaringen van:

  • Ron Evers (Administrative manager House of European History)
  • Ward Bohé (Conservator Stedelijke Musea Sint-Niklaas)
  • Kristien Opstaele (Verantwoordelijke communicatie en externe relaties Africamuseum)
  • Bart Ooghe (Communicatie en publiekswerking Museum voor Schone Kunsten Gent)
  • Tiny T’Seyen (Coördinator communicatie Erfgoedcel Leuven)

En … omdat we toch ‘onder ons’ zijn, kunt u uiteraard naar hartenlust vragen stellen. Na de lunch kunt u het Huis van de Europese Geschiedenis zelf verkennen.

Doelgroep: communicatiemedewerkers en -verantwoordelijken van erfgoedinstellingen en -organisaties. En alle anderen die ‘communicatie’ belangrijk vinden.

Praktisch

  • Onthaal: 9.30 uur
  • Start collegagroep: 10.00 uur stipt
  • Lunch: 12.00 uur
  • Facultatief: vrij bezoek aan het museum

Praktische info

Begindatum
Locatie
Huis van de Europese geschiedenis, Belliardstraat 135, 1000 Brussel. Op wandelafstand van het metrostation Maalbeek.
Lesgevers
Vier communicatiecollega’s
Prijs
15 euro
Deelnemers
Max. 100 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Manager communicatie, pers en partnerships | hoofdredacteur faro
T
02 213 10 73

Elders op FARO

De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...