Breng uw cultureel verdienmodel in kaart | Webinar

Of u nu als individu, of als (kleine) organisatie aan de slag gaat in cultuur, uw verdienmodel vormt de basis om financieel vorm te kunnen geven aan uw cultureel werk en plannen. Een goed cultureel verdienmodel staat niet op zich, maar sluit aan bij de culturele waarde en impact die u wilt creëren en de manier waarop u deze waarden duurzaam tot bij publiek en andere belanghebbenden gaat brengen.

Daarom begint de ontwikkeling van een goed verdienmodel bij het in kaart brengen van uw publiek, uw stakeholders, de gewenste impact en vooral: de culturele waarde die u wilt creëren.

  • Maar hoe begint u eraan?
  • Wat voor verschil wilt u maken en voor wie?
  • Wat is ‘culturele waarde’ en hoe vertaalt u die naar een verdienmodel dat past bij uw cultureel werk?
  • Wat is de plek van een beoogde impact binnen een verdienmodel?
  • Hoe schat u in wat uw publiek en stakeholders waardevol vinden en wat hun betalingsbereidheid is voor uw waarden?

Om al deze aspecten in kaart te brengen en cultuurwerkers en -organisaties te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun cultureel verdienmodel, ontwierp Cultuurloket samen met freelance consulent Ken Veerman een ‘canvas cultureel verdienmodel’. Dit canvas vertrekt vanuit de waarde en impact die waarde gedreven organisaties willen creëren, aangepast aan de behoeften en taal van de cultuursector. Het canvas cultureel verdienmodel helpt u bij het scherp krijgen van:

  • welke waarde die u als organisatie/cultuurwerker creëert;
  • hoe, voor en met wie u deze waarde wil realiseren;
  • wie van uw stakeholders en publiek wat zou betalen en waarvoor.

In dit webinar lichten Cultuurloket-consulenten Justien Vervaeck en Ken Veerman toe hoe u zelf aan de slag kunt met dit canvas om uw verdienmodel in kaart te brengen, te ontwikkelen en bij te schaven wanneer nodig. De consulenten bespreken de verschillende onderdelen en passen deze toe op een aantal praktijkvoorbeelden.

Aan het eind van deze webinar bent u in staat om zelf aan de slag te gaan en uw cultureel verdienmodel zelf te ontwikkelen.

Over de sprekers 

Justien Vervaeck is zakelijk consulent bij Cultuurloket. Ken Veerman werkt als freelance consulent voor Cultuurloket. Hij deelt zijn zakelijke kennis en ervaring met de cultuursector tijdens onze opleidingen en adviesverlening. Naast zijn activiteiten bij Cultuurloket begeleidt hij ook als onafhankelijk consultant cultuurhuizen een publieksgerichte strategie te ontwikkelen.

Type
Webinar
Trefwoorden
Organisatiebeheer en -ontwikkeling
Sectoren
Cultureel-erfgoedsector
Cultuursector

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online
Lesgevers
Justien Vervaeck en Ken Veerman (Cultuurloket)
Prijs
Gratis
Meer info

Organisatie, meer info en inschrijven: Cultuurloket

Elders op FARO

FARO sleutelt voortdurend aan de gebruiksvriendelijkheid van de ErfgoedApp. Opmerkingen, suggesties en verbetervoorstellen van onze community van makers worden waar ...
De coronacrisis lijkt enigszins achter de rug maar toch merken veel cultuurorganisaties dat bezoekers en participanten nog steeds drempelvrees hebben ...
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...