BRAK-tiviteit | Substitutie

Na de succesvolle heropstart van de activiteiten afgelopen juni organiseert BRAK (Koepel van Brabantse en Brusselse archivarissen) binnenkort weer een nieuwe BRAK-tiviteit. Ditmaal is het thema ‘Substitutie’.

Hoe pakt u een substitutieproject het best aan? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet u op letten? Wat zijn de valkuilen? Hoe verloopt de samenwerking met de betrokken diensten en wat zijn de resultaten? Het zijn vragen waar we allemaal tegen aan lopen als we aan substitutie beginnen.

Tijdens deze bijeenkomst belichten vier collega’s, elk vanuit hun eigen praktijkervaring en invalshoek, het thema:

  • Jan van Goethem, Hoofdarchivaris van de Koninklijke Muntschouwburg, gaat in op de digitalisering van decors, kostuums en andere rekwisieten.
  • Zoé Renaud, Digital Preservation Officer bij de Koninklijke Muntschouwburg, spreekt over de digitalisering van personeelsdossiers.
  • Quincy Oeyen, Productmanager Digitaal Archief Vlaanderen, bespreekt het subsititutiebeleid van de Vlaamse Overheid in relatie tot DAV.
  • Julia Emmen, Adviseur digitaal informatiebeheer bij het Regionaal Historisch Centrum Limburg, deelt haar ervaringen vanuit de Nederlandse context.

Deze activiteit vindt plaats op vrijdag 29 oktober 2021 van 10.00 tot 12.30 uur.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Provinciehuis Vlaams-Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven kan via deze link.

Meer informatie: Christophe Verheyden, 02 305 18 92, contact.brak@gmail.com

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange