Bootcamp open culturele data

Wilt u leren hoe u de principes van open culturele content in de praktijk kunt toepassen, nieuwe tools leren gebruiken om data op te schonen, en datasets en beelden rond cultureel erfgoed op beschikbare online platformen leren publiceren? In juni 2020 organiseert meemoo de derde editie van het bootcamp open culturele data, een intensieve vijfdaagse workshop. Er zijn nog enkele vrije plaatsen.

Voor wie? Collectiebeheerders en medewerkers van culturele instellingen verantwoordelijk voor de registratie, het beheer, de ontsluiting en het hergebruik van data en beelden. Dit is een kans om nieuwe tools te leren gebruiken, live de toepassing van de principes van linked open data op culturele data te zien en na te denken over hoe u dit op uw eigen collecties, gegevens en beelden kan toepassen.

Wat? In de loop van vijf dagen leren deelnemers data schonen en doorzoekbaar maken, voorzien van persistente identifiers, koppelen aan externe authorities, de rechtenstatus ervan bepalen en op verschillende bestaande platformen publiceren als linked open data. meemoo nodigt ook externe sprekers uit om aan de hand van praktijkvoorbeelden een antwoord te geven op de vraag: "Waarom doen we dit eigenlijk?".

Wanneer? De vijfdaagse workshop vindt plaats op 2, 3, 4, 9 en 10 juni 2020. Als deelnemer wordt u geacht op elk van de vijf dagen aanwezig te zijn om deel te nemen aan de workshops.

Meer informatie: website meemoo

Praktische info

Begindatum
Locatie
meemoo, Kleindokkaai 9a, 9000 Gent
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven is verplicht en kan via Eventbrite.

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...
‘Meerstemmigheid’, hoe doet u dat in de praktijk? Museum Detox is een Britse beweging die de koe bij de horens ...