Beleidsplanning | Webinar 4: Participatieve methodieken in een beleidsplanningsproces

Binnenkort is het weer zover: een nieuwe beleidsperiode nadert. U zal dus weer informatie moeten verzamelen, een SWOT maken en doelstellingen moeten formuleren.

FARO ondersteunt u bij dit proces met een dossier dat na de zomer op de Erfgoedwijzer verschijnt. De bijhorende webinarreeks van acht modules licht de verschillende onderdelen van het beleidsplanningsproces verder toe en vult de informatie uit de Erfgoedwijzer aan met concrete praktijkvoorbeelden. Elke module herhalen we eenmaal. U kunt dus zelf uw programma uitstippelen. Let op: u moet zich voor elk webinar wel apart inschrijven.

Participatieve methodieken in een beleidsplanningsproces

Programma: 9.30 - 11.00 uur

Een beleidsplan schrijft u niet alleen, en daarom is het belangrijk dat u goed nadenkt over inspraak. Dit webinar neemt participatie voor en achter de schermen als uitgangspunt. We geven u tips, werkvormen en voorbeelden over:

  • het voeren van gesprekken met medewerkers over de evaluatie van de interne werking;
  • hoe u de noden van erfgoedgemeenschappen in kaart brengt;
  • hoe u het gesprek kunt aangaan met externe partners;
  • hoe u met externen kunt brainstormen over de toekomst van uw organisatie.

Omdat we willen vertrekken van uw vragen, horen we graag wat u vooral zou willen bijleren tijdens dit webinar. We bezorgen u daarom tien dagen voorafgaand aan het webinar een korte bevraging.

Dit webinar wordt herhaald op 11 januari 2022. Past deze datum u beter? Klik dan hier om in te schrijven.

Tarieven

Deze webinars uit de reeks 'Beleidsplanning' zijn gratis voor erfgoedorganisaties die een aanvraag voorbereiden voor de komende subsidieronde.

Andere tarieven:

  • Het standaardtarief voor deze vorming is 20 euro per webinar. Vanaf drie webinars betaalt u 15 euro per webinar.
  • Het kortingstarief voor deze vorming is 15 euro per webinar. Vanaf drie webinars betaalt u 10 euro per webinar. Dit kortingstarief geldt voor organisaties en verenigingen in de erfgoedsector en voltijdse studenten.
  • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
  • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.

 

Inschrijven
Facturatiegegevens
Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Microsoft Teams
Lesgevers
Jacqueline van Leeuwen en Hildegarde Van Genechten (FARO)
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Elders op FARO

In de nieuwe update van de ErfgoedApp vindt u heel wat verbeteringen, waaronder het gebruik van 3D. Maar dat is ...
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...