Beleidsplanning | Webinar 1: Het beleidsplanningsproces in vogelvlucht

Binnenkort is het weer zover: een nieuwe beleidsperiode nadert. U zal dus weer informatie moeten verzamelen, een SWOT maken en doelstellingen moeten formuleren.

FARO ondersteunt u bij dit proces met een dossier dat na de zomer op de Erfgoedwijzer verschijnt. De bijhorende webinarreeks van acht modules licht de verschillende onderdelen van het beleidsplanningsproces verder toe en vult de informatie uit de Erfgoedwijzer aan met concrete praktijkvoorbeelden. Elke module herhalen we eenmaal. U kunt dus zelf uw programma uitstippelen. Let op: u moet zich voor elk webinar wel apart inschrijven.

De basis | Het beleidsplanningsproces in vogelvlucht

Programma: 9.30 - 11.00 uur

In dit startwebinar bekijken we de logica van een beleidsplanningsproces en overlopen we de verschillende fasen. We belichten de volgende elementen:

 • de samenstelling van het planningsteam;
 • het brainstormen over een missie en visie;
 • de evaluatie van de eigen werking;
 • het opsporen van kansen in de omgeving van uw organisatie;
 • samenvatten en conclusies trekken (o.a. SWOT);
 • doelstellingen formuleren.

Pieter Van der Geynst van de Brusselse Museumraad belicht vervolgens hoe hij deze theorie in de praktijk heeft omgezet bij het opmaken van een nieuw beleidsplan in 2021.

Heeft u nog nooit eerder een beleidsplan opgemaakt? Dan is dit webinar onmisbaar om 'mee' te zijn. Meer ervaren beleidsplanschrijvers kunnen tijdens deze 90 minuten hun kennis weer even opfrissen.

Doelgroep: trekkers van beleidsplanningstrajecten en leden van interne planningsteams die op zoek zijn naar heldere informatie over het opzetten van (aspecten van) een beleidsplanningsproces. 

Dit webinar wordt herhaald op 30 september 2021. Past deze datum u beter? Klik dan hier om in te schrijven.

Tarieven

Deze webinars uit de reeks 'Beleidsplanning' zijn gratis voor erfgoedorganisaties die een aanvraag voorbereiden voor de komende subsidieronde.

Andere tarieven:

 • Het standaardtarief voor deze vorming is 20 euro per webinar. Vanaf drie webinars betaalt u 15 euro per webinar.
 • Het kortingstarief voor deze vorming is 15 euro per webinar. Vanaf drie webinars betaalt u 10 euro per webinar. Dit kortingstarief geldt voor organisaties en verenigingen in de erfgoedsector en voltijdse studenten.
 • Werkzoekenden en personen in een kwetsbare sociaaleconomische positie kunnen via de organisator van de vorming een sociaal tarief aanvragen.
 • Meer info over onze tarieven vindt u in onze algemene voorwaarden.
Inschrijven
Facturatiegegevens
Snel de basisvaardigheden in de vingers krijgen, daar draait dit aanbod om. FARO biedt een waaier aan regelmatig terugkerende basiscursussen die u helpen om meteen aan de slag te gaan met een nieuwe opdracht. Dit aanbod is dan ook zeer praktijkgericht. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Microsoft Teams
Lesgevers
Jacqueline van Leeuwen (FARO)
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Elders op FARO

Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u voortaan in FARO’s gloednieuwe Erfgoedwijzer. Daarin wijst de ...
Afgelopen weekend kreeg de ErfgoedApp een stevige update. Zo is de succesvolle app alvast helemaal klaar voor een nieuw seizoen ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange