Beleidsplanning | Immaterieel erfgoed en/in collectiebeherende organisaties

Binnenkort is het weer zover: een nieuwe beleidsperiode nadert. U zal dus weer informatie moeten verzamelen, een SWOT maken en doelstellingen moeten formuleren.

FARO ondersteunt u bij dit proces met een dossier op de Erfgoedwijzer. De bijhorende webinarreeks van acht modules licht de verschillende onderdelen van het beleidsplanningsproces verder toe en vult de informatie uit de Erfgoedwijzer aan met concrete praktijkvoorbeelden. Elke module herhalen we eenmaal. U kunt dus zelf uw programma uitstippelen. Let op: u moet zich voor elk webinar wel apart inschrijven.

Immaterieel erfgoed en/in collectiebeherende organisaties

Programma: 13.30 - 17.00 uur

Een aantal musea, archieven en erfgoedbibliotheken bouwden de afgelopen jaren een immaterieel-erfgoedwerking uit. De komende beleidsperiode biedt ook kansen om te komen tot een (meer) geïntegreerde cultureel-erfgoedwerking. In deze sessie zoomen we in op:

  • De actualisering van de Vlaamse beleidsvisie rond immaterieel erfgoed: wat kan die voor uw erfgoedwerking betekenen?
  • Wat zijn de ontwikkelingen van de afgelopen jaren rond immaterieel erfgoed in de erfgoedsector, en bij collectiewerkingen in het bijzonder? 
  • Waar liggen (groei)kansen?
  • Wat zijn nieuwe thema’s?
  • Met wie kan u samenwerken, en hoe pakt u het aan? 

We voorzien ook voldoende tijd voor vragen en uitwisseling.

In de weken nadien biedt Werkplaats immaterieel erfgoed vragenuurtjes-op-maat. Tijdens deze individuele gesprekken met het team van Werkplaats immaterieel erfgoed, denken we samen na over uw beleidsplannen en/of vragen gelinkt aan immaterieel erfgoed voor de periode 2024-2028. U kunt uw vragenuurtje boeken via deze pagina.

Doelgroep: trekkers van beleidsplanningstrajecten en leden van interne planningsteams in collectiebeherende organisaties, die op zoek zijn naar heldere informatie over hoe ze de omgang met immaterieel erfgoed in hun beleidsplan kunnen integreren.

Deze sessie is een initiatief van Werkplaats immaterieel erfgoed met medewerking van FARO. 

Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Ateliers des Tanneurs, Huidevettersstraat 60A, 1000 Brussel
Lesgevers
Jorijn Neyrinck, Evdokia Tsakiridis, Shana Van Hauwermeiren, Elien Doesselaere, e.a
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 150 deelnemers
Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Adviseur immaterieel erfgoed | communicatiemanager
T
02 213 10 78

Elders op FARO

De coronacrisis lijkt enigszins achter de rug maar toch merken veel cultuurorganisaties dat bezoekers en participanten nog steeds drempelvrees hebben ...
FARO sleutelt voortdurend aan de gebruiksvriendelijkheid van de ErfgoedApp. Opmerkingen, suggesties en verbetervoorstellen van onze community van makers worden waar ...
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...