Begeleide invulsessie Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit

In januari 2019 lanceerde PACKED samen met het departement CJM de Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit. Die online tool stelt culturele organisaties in staat om aan de hand van een reeks stellingen zelf na te gaan in hoeverre zij zich al hebben aangepast aan de digitale realiteit, en in het bijzonder aan de nieuwe manieren waarop gebruikers vandaag cultuur (willen) consumeren en/of zelf met culturele content aan de slag (willen) gaan.

De Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit biedt organisaties uit het brede culturele veld, op basis van een bekomen score, ook inspiratie en tips aan die kunnen helpen om hun digitale maturiteit te verbeteren. Als er voldoende organisaties de tool gebruiken, wordt het voor hen ook mogelijk om hun score te vergelijken met die van andere organisaties.

De 47 stellingen aan de hand waarvan culturele organisaties hun digitale maturiteit inschatten, zijn ingedeeld in vijf categorieën: 

  • beleid en aansturing;
  • interactie met doelgroepen;
  • aanbod;
  • organisatie en competenties;
  • processen.

De workshop op 7 mei is bedoeld voor wie met de Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit aan de slag wil gaan om daadwerkelijk de digitale maturiteit van zijn of haar organisatie te meten en te verbeteren. De tool zelf bevat veel info die helpt bij het gebruik, o.a. het juist interpreteren van de stellingen en de bekomen resultaten, maar extra begeleiding door iemand die de tool mee gemaakt heeft, kan mogelijk bijkomende verheldering bieden. 

Ook voor wie al eens een proeflogin heeft aangemaakt of de stellingen anoniem doorliep en met vragen bleef zitten, is de begeleiding nuttig. Het opzet is dat alle deelnemers op het einde van de sessie een eerste zelfevaluatie voor hun organisatie hebben afgerond.

De Zelfevaluatietool Digitale Maturiteit vindt u op www.digitalematuriteit.be. De begeleide invulsessie vindt plaats op dinsdag 7 mei van 10.00 tot 12.30 uur.

Praktische info

Begindatum
Locatie
VIAA, Kleindokkaai 9, Gent
Prijs
Gratis
Meer info

Organisatie: PACKED vzw

Inschrijven kan door een mail te sturen naar PACKED-medewerker Bart Magnus.

Elders op FARO

Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...