Art Academy | Voorbereid omgaan met een calamiteit (schrijven van een collectiehulpverleningsplan)

Schade aan collecties door accidentele en onverwachte oorzaken: ook uw erfgoedinstelling kan er vroeg of laat mee te maken krijgen. Denk maar aan de brand in de universiteit van Antwerpen of het kasteel Boekenberg. Ook de brand in de Notre-Dame van Parijs staat in ons collectief geheugen gegrift. Daarom: wees voorbereid en ontwerp een collectiehulpverleningsplan. 

Dit CHV- of calamiteitenplan is een praktisch document dat ingezet wordt wanneer er zich een ramp voordoet zoals wateroverlast, brand, stormschade, instorting, inbraak, biologische rampen, of zelfs vandalisme en terrorisme. Dit plan is zo ontwikkeld dat meteen duidelijk is wie wat moet doen, wanneer en waar. Daarnaast bevat het protocollen om schade aan de collectie te beperken. 

Hebt u hulp nodig bij het ontwerpen van een waterdicht plan? Deze training leert u er meer over.

Doelgroep: medewerkers in de erfgoedsector en in culturele organisaties (musea, instellingen, galerijen, religieuze instellingen …), conservatoren, restauratoren, studenten. 

Praktisch

De training duurt 1 dag (10.00 - 16.00 uur). U kunt kiezen uit deze data: 

  • 27 april
  • 6 juni
  • 24 augustus
  • 16 november

Praktische info

Begindatum
Locatie
Art Salvage Belgium, Steenovenstraat 2 - N8, 2390 Malle
Prijs
250 euro, excl. BTW
Meer info

Organisatie: Art Salvage Belgium

Inschrijven kan via info.belgie@artsalvage.eu of via deze link.

Elders op FARO

Ook voor de (internationale) erfgoedsector brengt de klimaatverandering grote uitdagingen met zich mee. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het ...
Of u nu zin hebt in debat of gewoon een boeiende workshop wil volgen, Erfgoeddag biedt op 23 april een ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange