Archiveren voor Dummies. Digitaal vergaat niet, toch? Duurzaam digitaal bewaren

Dat u iets digitaal hebt opgeslagen betekent helaas nog niet dat dit op de langere termijn goed bewaard blijft. Hoe zorgt u ervoor dat digitaal archiefmateriaal bruikbaar blijft én dat u het eenvoudig kunt vinden? Deze tweede Archiveren voor Dummies staat in het teken van digitale duurzaamheid.

Met de Archiveren voor Dummies-serie helpt Podiumkunst.net de podiumkunsten om de touwtjes in eigen handen te nemen. Door een podium te bieden aan experts en praktijkvoorbeelden worden tools, handvatten, richtlijnen en tips & tricks voor podiumkunstinstellingen gedeeld zodat ze zelfstandig zorg kunnen dragen voor hun archief. Zodat ze hun schatkamers duurzaam kunnen bewaren en open stellen voor anderen. 

Programma

  • Hoe bewaar ik duurzaam? Tamara van Zwol, domeinmanager Houdbaar van het Netwerk Digitaal Erfgoed, geeft u richtlijnen om uw digitale archief duurzaam in te richten, zodat gebruikers daar in de toekomst ook nog gebruik van kunnen maken.
  • Voor collega’s goed te vinden! Sanne van de Velde, marketing medewerker bij Maas Theater en Dans, vertelt hoe zij hun digitale archief hebben ingericht zodat alle collega’s alles makkelijk terug kunnen vinden. Sanne deelt ook hoe zij ervoor zorgen dat nieuw materiaal gelijk op de goede plek terecht komt.

Voor wie? Deze sessie van Archiveren voor Dummies is voor iedere podiumkunstinstelling die aan het begin staat van hun archief. Van individuele makers tot orkesten en festivals. 

Wanneer? Woensdag 29 juni, 15.00 - 16.30 uur

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Zoom
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

De coronacrisis lijkt enigszins achter de rug maar toch merken veel cultuurorganisaties dat bezoekers en participanten nog steeds drempelvrees hebben ...
FARO sleutelt voortdurend aan de gebruiksvriendelijkheid van de ErfgoedApp. Opmerkingen, suggesties en verbetervoorstellen van onze community van makers worden waar ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange