Archiefdagen 2019

Op 3 en 4 juni vinden in Nederland de jaarlijkse Archiefdagen (voorheen KVAN-dagen) plaats: hèt congres voor iedereen die met archieven en/of in de archieffunctie werkt. Dit jaar staat het evenement in het teken van het thema Het bewaren waard.

De Archiefdagen krijgen dit jaar een verrassende nieuwe opzet. Het congres is een coproductie van KVAN/BRAIN met allerlei groepen van actieve archiefprofessionals: Jong Archivarissen, de Stichting Archiefpublicaties, het Netwerk voor Bedrijfsmatig Archiveren (NVBA) en de Kennisplatforms Informatiehuishouding Overheid, E-depot, Educatie, Dienstverlening, Professionalisering, Particuliere Archieven, Toezicht, Dienstverlening en Openbaarheid. 

Het worden geen dagen om achterover te hangen en te luisteren. U gaat aan het werk; onderzoeken, debatteren, experimenteren, reflecteren, bevragen en bezinnen. 

Beide dagen starten met een plenair ochtendprogramma, in de namiddag kunt u kiezen uit een breed pallet middagvullende interactieve parallelprogramma's.

Meer informatie vindt u via deze website.

Praktische info

Begindatum
Locatie
De Goudse Schouwburg, Boelekade 67, 2806 AE Gouda

Elders op FARO

De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...