Afspraken maken in de cultuursector, waar moet u op letten?

Afspraken komen in de cultuursector vaak organisch tot stand. U zit op café, of u hebt afgesproken voor een koffie, en er komt een mooi idee naar boven. Voor u het weet is er afgesproken om samen een project op te starten. Alles verloopt initieel van een leien dakje, maar er kunnen verwarringen ontstaan, waardoor de samenwerking niet meer zo vlot verloopt. Daarom is het belangrijk om op voorhand afspraken helder vast te leggen. Goede afspraken helpen u vooruit in onderhandelingen en scheppen duidelijkheid.

Cultuurloket bekijkt in dit webinar wat een contract is en waar u rekening mee moet houden als u een contract voor uw neus krijgt. Verder duikt u in een aantal contractentypes: groepsovereenkomst, coproductie, creatieopdracht en auteursrechtenoverdracht. Na dit webinar weet u hoe u uw samenwerkingen tot een goed einde kan brengen. U hebt ook meer zicht op: 

  • wat een contract is, 
  • wat de essentiële elementen zijn die je opneemt en waar u op moet letten, 
  • en welke verschillende contracten er bestaan in de cultuursector. 

Dinsdag 23 april 2024, 13.00 - 14.30 uur.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online
Prijs
Gratis
Meer info

Elders op FARO

Op zondag 21 april staat Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel in het teken van ‘Thuis’. Maar wat is dat precies ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Oehoe, de mascotte van ErfgoedApp, nodigt kinderen en families uit om samen op pad te gaan. Laat u Oehoe ook ...