Afsluitende studiedag Project Diamant

Amsab-ISG organiseert op vrijdagmiddag 23 oktober 2020 een webinar waarin het de onderzoeksresultaten van het project A World of Diamond: Diamond Workers in Belgium, the Netherlands and France (1895-2000) aan u voorstelt.  

Van 2018 tot 2020 ging het project na hoe Handwritten Text Recognition, IIIF en Linked Open Data het best kunnen worden toegepast in een erfgoedinstelling zoals Amsab-ISG. Er werden een aantal tests uitgevoerd op de collectie. De expertise en documentatie die hierbij verzameld werd, wordt nu gedeeld met de brede erfgoedsector.

In het eerste deel van de webinar worden de testresultaten toegelicht en krijgt u hands-ontips om zelf aan de slag te gaan. Jolan Wuyts (Europeana) geeft voor de (virtuele) koffiepauze toelichting over Linked Data Policies bij Europeana. In het tweede deel van de webinar is er een panelgesprek waarin dieper wordt ingegaan op best practices met Sally Chambers (Ghent Centre for Digital Humanities), Eric de Ruijter IISG-Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis) en Dorien Styven (Kazerne Dossin). Miel Vander Sande (meemoo) neemt de moderatie van het gesprek op zich. Na het gesprek is er ruimte voor vragen.

Het slotwoord wordt verzorgd door Olga Van Oost (FARO).

Programma

14.00 uur: Projectvoorstelling: het erfgoed van diamantbewerkers

14.15 uur: Testresultaten Handwritten Text Recognition

14.45 uur: Testresultaten IIIF en Linked Open Data 

15.15 uur: Case Study: Europeana (Jolan Wuyts)

15.30 uur: Virtuele koffiepauze

15.45 uur: Panelgesprek en vragen

16.45 uur: Slotwoord door Olga Van Oost (FARO)

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Zoom
Prijs
Gratis
Meer info

Organisatie en inschrijven: Amsab-ISG.

Elders op FARO

Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...
Op erfgoedapp.be/tour vindt u sinds kort een handig overzicht van alle tours in de ErfgoedApp. Ging u al op verkenning?
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal