Abdelkader Benali: cultuureducatie en literatuur | Roadtrip cultuureducatie 2020

Welke rol kunnen boeken en lezen spelen in onze persoonlijke ontwikkeling? En hoe kunnen we met cultuureducatieve praktijken zorgen voor leeservaringen die echt impact maken? Laat u inspireren vanuit uw eigen kot door niemand minder dan Abdelkader Benali en enkele boeiende praktijken.

De roadtrip cultuureducatie, een organisatie van publiq, neemt u mee langs de diversiteit van cultuureducatie in Vlaanderen: 9 events i.s.m. 9 boeiende partners en evenzoveel boeiende internationale sprekers. Met een lezing, debat of tafelgesprek duikt u in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel, mét veel ruimte voor ontmoeting. Ontdek het hele programma van de roadtrip 2020.

Over deze sessie

publiq, Iedereen Leest en Villa Verbeelding slaan de handen in elkaar en engageren Abdelkader Benali die komt vertellen over de rol die lezen, boeken en verhalen in zijn leven hebben gespeeld. 

Nadien gaan we aan de hand van praktijktafels in kleinere groepen dieper in op enkele inspirerende projecten en trajecten die de verbinding maken tussen lezen, cultuur en de samenleving. Centraal straat de vraag hoe boeken en verhalen kunnen ingezet worden in cultuureducatieve praktijken, hoe verhalen lezen/schrijven/vertellen bijdraagt aan persoonlijk welzijn, van jong en oud.

Abdelkader Benali (1975) werd geboren in Marokko. Als klein jongetje kwam hij naar Nederland. Zijn ouders vestigden zich in Rotterdam, waar zijn vader een slagerij begon. Hij is nu bekend als een van de bekendste schrijvers in Nederland en schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Op 7 september ontvangt hij de Gouden Ganzenveer 2020. Deze prijs wordt toegekend vanwege zijn grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in de Nederlandse taal.

Programma

Start om 9.30 uur, einde voorzien rond 12.15 uur.

Voertaal: Nederlands

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Zoom
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven en meer info: website publiq

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u voortaan in FARO’s gloednieuwe Erfgoedwijzer. Daarin wijst de ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.