Aanvullende financiering voor erfgoedverenigingen

Een online webinar om erfgoedverenigingen en erfgoedvrijwilligers op weg te zetten bij hun zoektocht naar aanvullende financiering. Waarom?

  • Volstaan de subsidies niet en zoekt u aanvullende financiering voor uw erfgoedvereniging of kleinschalig erfgoedproject?
  • Wil u weten of Vlamingen bereid zijn hieraan mee te betalen en hoe u zo’n fundraising kan organiseren?
  • Wil u ook weten bij welke organisaties u terechtkan met uw vragen over aanvullende financiering?

Via drie online lezingen krijgt u meer informatie. Na de lezingen kan u ook vragen stellen aan de sprekers. Die worden tijdens of achteraf beantwoord.

Programma 

22 november 2021, 19.00 uur

U krijgt informatie over:

  • De Herita-projectrekening (een systeem met fiscale attesten voor de donateurs), een inleidend overzicht voor aanvullende financiering met praktijkervaring en een samenvatting van het onderzoek naar betalingsbereidheid van Vlamingen voor onroerend erfgoed door Tom Styns, partnermedewerker bij Herita.
  • Kleinschalige erfgoedprojecten laten financieren door crowdfunding. Voorstelling Geef om erfgoed-platform en een geslaagd crowdfundingsproject door Daphné Maes, consulent bij Histories.
  • Dienstverlening op zakelijk, juridisch en financieel vlak aangeboden door Annemie Verlinden, consulent bij Cultuurloket.

Na deze webinar hebt u een basisbegrip van welke aanvullende financieringsmogelijkheden er zijn en waar u verdere informatie hierover kan verkrijgen.

Meer informatie: contacteer Daphné Maes via daphne.maes@historiesvzw.be.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online
Lesgevers
Tom Styns, Daphné Maes en Annemie Verlinden
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor het webinar via de website van Histories

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. “The past is a strange
Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u in FARO’s Erfgoedwijzer. Daarin wijzen we u de ...
Goed nieuws voor wie verantwoordelijk is voor de educatieve werking van een museum, archief, erfgoedbibliotheek of erfgoedcel, want via Erfgoedwijs.be ...