Kies scan / Augmented Reality


Kies Image AR / Scan. U gaat nu uw eerste content-item aanmaken. Meerdere content-items verbinden we door een een tour aan te maken. Voorbeelden van een tour zijn: een topstukkenroute, een schattenjachtspel of een kinderrondleiding. Een tour kan bestaan uit meerdere Beacon-, Scan- en Gps-punten.

Scan content aanmaken
Scan content aanmaken: upload herkennisbeeld
Scan content aanmaken: maak een selectie in het beeld


Upload een jpeg- of png-afbeelding of een pdf-bestand. Met behulp van regioselectie kunt u zelf bepalen welk deel van de afbeelding / het object scanbaar is. De software doet automatisch een suggestie die optimaal is, bij foto’s is dit meestal de volledige afbeelding. Bij een pdf-pagina van een tijdschrift of boek kunt u de scanbare zone zelf bepalen (bv. de afbeelding).

Scan content aanmaken


Content name: voor elk model dat u maakt, kiest u een naam. Die naam is niet zichtbaar voor de gebruiker, maar laat u toe om elk model makkelijk te identificeren in de ErfgoedApp-manager.

Description: deze beschrijving is voor intern gebruik. 

Scan content aanmaken


Hier kan u een nieuw trefwoord toevoegen via ‘+Add new tag’ of gebruik een van uw bestaande trefwoorden. Een geldig trefwoord bestaat uit één woord zonder spaties dat uniek is voor één tour binnen één organisatie, bijvoorbeeld ‘MiatTour1’. Om te testen is het eenvoudiger om geen trefwoord aan te maken maar gebruik te maken van de automatische QR-code onder Remote-id. Voor meer informatie leest u best het hoofdstuk over testen.

De ErfgoedApp is beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Frans, Engels, Spaans en Duits. De app detecteert automatisch de taal van het toestel en is vervolgens beschikbaar in die taal. Indien een taal niet ondersteund wordt (bv. Portugees), dan zal automatisch de Engelse versie getoond worden. Standaard zijn alle talen aangeklikt. Laat deze standaardinstelling ongewijzigd indien u niet meertalig werkt. Indien u enkel ‘Dutch’ zou aanklikken, zouden immers enkel gebruikers met een Nederlandstalige telefoon de informatie kunnen bekijken. Maak dus enkel gebruik van talen indien u effectief een versie maakt in een andere taal, anders kan iemand met een Engelstalige telefoon uw Nederlandstalige informatie niet zien, ook al verstaat hij of zij Nederlands.

Scan content aanmaken


De werking van de PixLive Editor leggen we uit in het volgende hoofdstuk.