Informatie aanmaken via de ErfgoedApp-manager

V-director
content

Login aanvragen en inloggen

Hebt u nog geen login voor de software van de ErfgoedApp-manager? Mail dan naar bram@faro.be of volg een workshop ErfgoedApp, augmented reality en erfgoedbeacons. Tijdens deze workshop ontvangt u bovendien gratis een eerste  erfgoedbeacon.

Om gebruik te kunnen maken van de ErfgoedApp moet uw organisatie aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Uw organisatie is een erfgoedorganisatie, regionaal landschap, toeristisch bureau of cultuurdienst van een gemeente of stad in Vlaanderen of Brussel.  
  2. U gebruikt de ErfgoedApp enkel voor het aanbieden van informatie bij erfgoed.
  3. U zorgt ervoor dat al uw informatie voldoet aan het auteursrecht en u alle rechten heeft om de informatie publiek te maken.

Behoort uw organisatie niet tot de doelgroep vermeld onder punt 1? Contacteer bram@faro.be en leg kort uit waarvoor u de ErfgoedApp wil gebruiken. We willen bewaken dat de content die in de app zit en de tours die worden aangeboden de focus op Erfgoed hebben. Kijk in de ErfgoedApp wie de app gebruikt en hoe.

Inloggen doet u via http://manager.erfgoedapp.be. Kies vervolgens Beacon, Scan (augmented reality), Gps-punt of Audio sync. U maakt nu uw eerste model aan. Meerdere modellen verbinden we door een tour aan te maken. Voorbeelden van een tour zijn bv. een topstukkenroute, een schattenjachtspel of een kinderrondleiding. Een tour kan bestaan uit meerdere Beacon, Scan- en Gps-modellen. 

Enkele aandachtspunten:

  • Via de ErfgoedApp stelt u de informatie/multimedia gratis ter beschikking aan uw bezoekers, u mag informatie niet betalend ter beschikking stellen. U mag uiteraard wel inkom vragen voor uw tentoonstelling of museum. Indien u gebruikmaakt van de ErfgoedApp voor huur en leentoestellen kan u wel huur vragen voor uw toestel maar moet u de informatie ook aanbieden via de gewone versie van de ErfgoedApp voor bring your own device.
  • De ErfgoedApp heeft een ruime doelgroep. Aanstootgevende informatie en multimedia is niet welkom in de ErfgoedApp. U moet ermee rekening houden dat apps zoals de ErfgoedApp worden gecontroleerd door Google en Apple.
  • De ErfgoedApp gebruikt QR-codes om te testen (met uitzonderling van AudioSync), maar niet voor publieke tours of bezoeken. De app kan objecten zelf herkennen en heeft dus geen QR-codes nodig. Enkel wanneer u de ErfgoedApp gebruikt in een tijdschrift of boek hebt u één QR-code nodig om de tour te starten. De scanfunctie van de ErfgoedApp kan wel QR-urls scannen, bv. https://erfgoedapp.be en de bijhorende website openen.