Winter School for Audiovisual Archiving

Voor de vijfde keer organiseert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid samen met AVA_Net de Winter School for Audiovisual Archiving. Van 14 tot 17 januari 2020 kunt u in Hilversum terecht voor een unieke training over preservering van digitale audiovisuele collecties.

Audiovisuele collectiebeheerders en archivarissen uit de hele wereld krijgen er een interessante mix van lezingen, hands-on workshops en interactieve sessies. Gerenommeerde experts vertellen hoe u het digitale preserveringsbeheer van uw audiovisuele collecties kunt opzetten of verder verbeteren. De deelnemers gaan samen met collega's uit het vakgebied aan de slag met verschillende casestudies.

De training wordt in het Engels gegeven. Het maximale aantal deelnemers is vastgesteld op vijftien. Om een gevarieerde groep samen te stellen, wordt er geselecteerd op basis van motivatie en achtergrond. Aangezien dit soort initiatief bij ons vooralsnog niet bestaat, is het ook een unieke kans voor Belgische collectiebeheerders.

Meer informatie over deze training vindt u hier

Bron: PACKED vzw

Praktische info

Begindatum

Elders op FARO

Deze versie van de ErfgoedApp werd ontwikkeld voor en met de steun van Museum Hof van Busleyden en Musea Brugge ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...