Webinar en Q&A rond intellectuele eigendomsrechten in de kunstensector

Wil u als kunstenorganisatie uw archiefmateriaal online activeren? Hebt u vragen rond de rechtenstatus van uw archief? Wil u weten hoe u rechten vandaag kan documenteren om ze in de toekomst eenvoudig te klaren?

De coronamaatregelen zorgden voor een groei in online ontsluitingsinitiatieven en deed dit soort vragen enkel toenemen. Om materiaal online te ontsluiten, is het meer dan ooit noodzakelijk om zicht te hebben op de rechtenstatus van archiefmateriaal en om waar mogelijk van bij het begin goede afspraken te maken met de vervaardigers en eventuele andere rechthebbenden.

Om deze vragen te beantwoorden voorziet meemoo samen met de partners binnen TRACKS vanaf eind september een online webinar voor de kunstensector gevolgd door een virtuele vraag- en antwoordsessie.

Datum en locatie virtuele Q&A: 20 oktober 2020 om 15.00 uur, online via Google Meet. De webinar kan u bekijken wanneer het u uitkomt. 

De webinar en Q&A-sessie zijn een initiatief van Kunstenpunt, Letterenhuis, CKV, VAi, CEMPER, AMVB en meemoo.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Google Meet
Prijs
Gratis
Meer info

Meer info en inschrijven: website meemoo

Elders op FARO

Op erfgoedapp.be/tour vindt u sinds kort een handig overzicht van alle tours in de ErfgoedApp. Ging u al op verkenning?
Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u voortaan in FARO’s gloednieuwe Erfgoedwijzer. Daarin wijst de ...
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...