Visual Thinking Strategies: vorming

Tijdens deze twee dagen durende vorming gaat Julie Rodeyns van Matchbox vzw dieper in op een waaier aan technieken waarmee gidsen, leerkrachten en andere groepsbegeleiders kunstwerken kunnen gebruiken om een gesprek te starten en te begeleiden.

Visual Thinking Strategies (VTS) leent zich uitstekend om te werken met (klas)groepen van alle leeftijden, groepen die een nieuwe taal aanleren, nieuwkomers of personen met een fysieke of mentale beperking. De methode is laagdrempelig: iedereen, ongeacht culturele of sociale achtergrond, kan deelnemen. De kennis wordt volledig opgebouwd vanuit de deelnemers.

De vorming richt zich voornamelijk op een kennismaking met de verschillende technieken. Oefening baart kunst: de vorming speelt zich grotendeels af in de tentoonstellingszalen tussen de kunstwerken.

Voor wie? Gidsen, leerkrachten en andere geïnteresseerden.

Tijdstip: 25 en 26 oktober 2019, 10.00 - 17.30 uur (FR+NL)

Tip! Op 2 (NL) en 16 (FR) oktober vindt, eveneens bij WIELS, een introductieavond plaats over Visual Thinking Strategies. Meer info vindt u hier.

Organisatie: WIELS

Praktische info

Begindatum
Locatie
WIELS, Centrum voor Hedendaagse Kunst, Van Volxemlaan 354, 1190 Brussel
Prijs
50 euro voor de tweedaagse
Meer info

Inschrijven kan via een mailtje naar annabel.debaenst@wiels.org met een korte presentatie van uzelf en uw motivatie voor de vorming.

Elders op FARO

De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.