Verdiepingscursus materialen, technieken en merken | Leuven

Deze verdiepingscursus laat u kennismaken met de meest gebruikte materialen en technieken bij religieus erfgoed. Hoe ziet u het verschil tussen een kelk van messing of een vergulde kelk? En hoe herkent u damast? Verder ontdekt u hoe u merktekens kunt terugvinden en hoe u ze kan identificeren.

Annemie Van Dyck verdiepte zich jarenlang in alle mogelijke religieuze textilia en publiceerde het boek Kerkelijk textiel in Vlaanderen en Brussel in de 19de en 20ste eeuw. Ze vertelt welke textielmaterialen u zoal tegenkomt in een religieuze context.

Derek Biront is gespecialiseerd in de restauratie van metalen voorwerpen en is de drijvende kracht achter restauratieatelier Metafose. Hij werkte ruim twee jaar aan de restauratie van het O.L.V.-schrijn van Hoei.

Deze cursus is een organisatie van PARCUM.

 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Huis van de Polyfonie, Abdij van Park 1, 3001 Leuven
Lesgevers
Annemie Van Dyck en Derek Biront
Prijs
40 euro
Deelnemers
Max. 20 deelnemers
Meer info

Meer info en inschrijven: website PARCUM

Elders op FARO

In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
Op erfgoedapp.be/tour vindt u sinds kort een handig overzicht van alle tours in de ErfgoedApp. Ging u al op verkenning?
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...