Verdiepingscursus materialen, technieken en merken | Gent

Deze verdiepingscursus laat u kennismaken met de meest gebruikte materialen en technieken bij religieus erfgoed. Hoe ziet u het verschil tussen een kelk van messing of een vergulde kelk? En hoe herkent u damast? Verder ontdekt u hoe u merktekens kan terugvinden en hoe u ze kunt identificeren.

Annemie Van Dyck verdiepte zich jarenlang in alle mogelijke religieuze textilia en publiceerde het boek Kerkelijk textiel in Vlaanderen en Brussel in de 19de en 20ste eeuw. Ze vertelt welke textielmaterialen u zoal tegenkomt in een religieuze context.

Derek Biront is gespecialiseerd in de restauratie van metalen voorwerpen en is de drijvende kracht achter restauratieatelier Metafose. Hij werkte ruim twee jaar aan de restauratie van het O.L.V.-schrijn van Hoei.

Deze cursus is een organisatie van PARCUM.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Sint-Baafshuis, Biezekapelstraat 2, 9000 Gent
Lesgevers
Annemie Van Dyck en Derek Biront
Prijs
40 euro
Meer info

Meer info en inschrijven: website PARCUM

Elders op FARO

In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...
Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u voortaan in FARO’s gloednieuwe Erfgoedwijzer. Daarin wijst de ...