Symposium | Wat zie jij?

Hoe zet u uw ogen aan? Wat zien we en hoe komt het dat we allemaal op onze eigen manier kijken? En welke tools kunt u inzetten in een museum om bezoekers te leren ‘zien’? Het LKCA en het Rijksmuseum organiseren een symposium voor museumeducatoren.

Op deze dag onderzoeken we met elkaar én met deskundigen welke rol ‘leren zien’ speelt in het museum als betekenisvolle leeromgeving. En vooral de rol die ‘zelf doen’ speelt wanneer u andere perspectieven wil laten zien.  

Het Rijksmuseum en het LKCA dagen u uit. Laat u verrassen en kom kijken of u anders kunt leren kijken en meer kunt leren zien!

De keynotes worden verzorgd door Amy Herman (auteur van De Kunst van het Observeren), Anna van Leeuwen (kunstjournalist) en Lucas Westerbeek (directeur De Frisse Blik). 

Een volledig en gedetailleerd programma vindt u via deze link.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Rijksmuseum, Amsterdam
Prijs
90 euro
Meer info

Inschrijven kan via de website van LKCA.

Organisatie: LKCA

Elders op FARO

Op dinsdag 26 november 2019 wordt u in Antwerpen verwacht voor het Groot Onderhoud over Meerstemmigheid en Conflict. Maak een ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?