Sociale media en scanbaar schrijven | Basisopleiding Communicatie 2020

Tijdens deze opleidingsdag krijgt u twee thema's voorgeschoteld die u meteen in de praktijk kunt toepassen. Als socialprofitorganisatie heeft u ongetwijfeld een of meerdere accounts op sociale media. Vaak zijn die ook spontaan ontstaan en vergt het onderhouden daarvan nu heel wat werk. Om echt doelgericht te communiceren via deze kanalen heeft u een strategie nodig.

  • Hoe ziet het landschap van sociale media eruit anno 2020?
  • Via welke kanalen kan ik best met mijn doelgroep communiceren?
  • Hoe kan ik strategisch communiceren via sociale media?

Als ervaringsdeskundige geeft Freek Stevens u praktische tips om uw sociale media nog beter en effectiever in te zetten.

Om ervoor te zorgen dat uw teksten echt blijven hangen bij uw publiek, leert u scanbaar schrijven. Mark Van Bogaert toont dat schrijven eigenlijk spreken is met een blad papier ertussen.

  • Schrijf lezersvriendelijk, voor lezers met weinig tijd.
  • Kies voor een opmaak die blijft hangen.
  • Maak gebruik van de KRANT-methode

Alle copywritingtips zijn bruikbaar voor al uw teksten: van e-mail tot webtekst, van vergaderverslag tot persbericht.

Over de docenten

Freek Stevens vond zijn liefde voor sociale media als stafmedewerker bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. De skills die hij daar ontwikkelde, schaafde hij bij tijdens jobs voor andere jeugdbewegingen en CM-Midden Vlaanderen. Naast zijn passie voor non-profit verruimde hij zijn horizonten in de privé als digital marketeer bij Invisible Puppy en Punchline. Sinds december 2019 is hij community manager van Zwijgen is geen optie. Alsof hele dagen op Facebook zitten nog niet genoeg is helpt hij als kernlid mee de community van VLCM te ondersteunen.

Mark Van Bogaert is zelfstandig tekstschrijver en schrijftrainer. Al 25 jaar doet hij tests met verschillende tekstversies om te onderzoeken wat de meeste respons oplevert. Hij won drie keer de prestigieuze Gouden Veer, de tweejaarlijkse bekroning voor de beste verkoopbrief, en heeft een boekenkast vol andere prijzen. In 2016 bracht hij het boek Scanbaar schrijven uit. Zijn vorige boek, de copywriting-bijbel Met woorden verleiden, is al aan de zevende druk toe. 

Praktisch

Deze vorming maakt deel uit van de meerdaagse basisopleiding Communicatie 2020. Inschrijven voor deze vorming kan online via deze link. Prijs volledig traject: 400 euro / aparte vormingsdag: 120 euro per dag.

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn in alle prijzen inbegrepen. Achteraf ontvangt u een getuigschrift. Wie het volledige traject van vijf opleidingsdagen volgt, mag het handboek Tante Mariette en haar fiets meenemen, de bijbel voor elke communicatiemedewerker.

Snel de basisvaardigheden in de vingers krijgen, daar draait dit aanbod om.  FARO biedt een waaier aan regelmatig terugkerende basiscursussen die u helpen om meteen aan de slag te gaan met een nieuwe opdracht.  Dit aanbod is dan ook zeer praktijkgericht. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Socius (Kaaitheater), Sainctelettesquare 19, 1000 Brussel
Lesgevers
Freek Stevens en Mark Van Bogaert
Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Manager communicatie, pers en partnerships | hoofdredacteur faro
T
02 213 10 73

Elders op FARO

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Deze versie van de ErfgoedApp werd ontwikkeld voor en met de steun van Museum Hof van Busleyden en Musea Brugge ...