Opleidingstraject 'Door de bril van de bezoeker' | Zone Oost

Hoe kunt u zorgen voor een beklijvende ervaring bij de bezoekers van mijn attractie of museum? En hoe kunt u dat streven structureel inbedden in de werking van uw organisatie? Op die vragen wil Toerisme Vlaanderen een antwoord bieden met een meerdaags opleidings- en begeleidingsaanbod Door de bril van de bezoeker. Wegens de grote belangstelling vanuit heel Vlaanderen en Brussel nu voor de tweede keer! 

De cyclus start half november en is gericht op organisaties die attracties, musea en soortgelijke publiek toegankelijke ‘belevenswaardigheden’ beheren. En vooral: die de kwaliteit van de dienstverlening en van beleving die ze bieden hoog in het vaandel dragen. Het opleidingsaanbod is vooral bedoeld voor directie, locatiemanagers en verantwoordelijken publiekswerking, communicatie, kwaliteit en operations. Het omvat onder meer 5 dagsessies op inspirerende locaties, een mystery visit, individuele coaching en veel gelegenheid tot netwerken en ervaringsuitwisseling. 

Voor drie groepen van 13-14 deelnemers biedt Toerisme Vlaanderen een transformerende beleving aan met veel aandacht voor maatwerk en een langdurige impact op kwaliteit en bezoekerservaring. Inschrijven kan tot 21 september 2020.

Belangrijk om te noteren: dit aanbod is niet (direct) gericht op het oplossen van specifieke problemen met de bezoekerservaring (bv. wayfinding, klantvriendelijk onthaal, personaliseren van belevingen ...). Het wil wel methodieken en instrumenten aanreiken om zelf op een planmatige manier met dergelijke uitdagingen aan de slag te gaan.

Meer info over de cyclus en deelnemingsvoorwaarden vindt u op de website van Toerisme Vlaanderen.

Dit zijn de verschillende data per zone:

  • Zone West op 17/11/’20 – 19/1/’21 - 9/3/'21 - 4/5/'21 - 16/9/'21
  • Zone Centrum op 19/11/’20 - 21/1/’21 -11/3/'21 - 6/5/'21 - 16/9/'21
  • Zone Oost op 24/11/’20 - 26/1/'21 - 16/3/'21 - 11/5/'21 - 16/9/'21

Praktische info

Begindatum
Prijs
Het opleidingstraject vertegenwoordigt een waarde van 1 950 euro per persoon, maar Toerisme Vlaanderen biedt het u aan voor 750 euro. Attracties en musea met twee deelnemers genieten ook een korting en betalen 1 300 euro. In dit geval omvat het pakket slechts één mystery visit. De bedragen zijn exclusief btw.
Meer info

Meer info: Toerisme Vlaanderen, Dirk Yzewyn, kwaliteitscoördinator, 02 504 04 28, dirk.yzewyn@toerismevlaanderen.be

Inschrijven kan via deze link.

Elders op FARO

Hebt u een vraag over uw dagelijkse erfgoedpraktijk? Het antwoord vindt u voortaan in FARO’s gloednieuwe Erfgoedwijzer. Daarin wijst de ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
Op erfgoedapp.be/tour vindt u sinds kort een handig overzicht van alle tours in de ErfgoedApp. Ging u al op verkenning?