Opleiding 'Communiceren met families'

Krijgt uw museum of erfgoedsite ook regelmatig families over de vloer? En maakt u werk van een familievriendelijk onthaal en aanbod? Een geslaagd museumbezoek staat of valt met een hartelijke verwelkoming. Erfgoedbewakers en onthaalmedewerkers zijn vaak het eerste en meestal ook het enige aanspreekpunt van families tijdens hun bezoek aan uw museum of erfgoedsite. Hun rol binnen uw familievriendelijke werking is van cruciaal belang. 

Daarom organiseert Toerisme Vlaanderen in samenwerking met FARO een opleiding rond ‘communiceren met families’ voor de erfgoedbewakers en onthaalmedewerkers van uw museum of erfgoedsite. 

Deze opleiding geeft de nodige tips en tricks om families met kinderen tijdens hun bezoek te verwelkomen, aan te spreken of verder te helpen. Inge Van Reeth van De Derde Verdieping zorgt voor theorie, afgewisseld met interactieve oefeningen en dialoogvorm.

Voor wie? Deze opleiding richt zich specifiek naar erfgoedbewakers en onthaalmedewerkers werkzaam in musea en erfgoedsites.

Praktisch

De opleiding vindt plaats op twee verschillende dagen en locaties. U kunt kiezen tussen:

  • donderdag 14 november 2019 van 13.15 tot 16.30 uur in Hof van Busleyden in Mechelen;
  • vrijdag 29 november 2019 van 13.15 tot 16.30 uur in Mu.ZEE in Oostende.

Hebt u specifieke vragen over de inhoud of de toegankelijkheid van deze opleiding? Mail naar sara.lefevre@toerismevlaanderen.be of bel 02 504 04 68.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Mechelen of Oostende
Lesgevers
Inge Van Reeth (De Derde Verdieping)
Prijs
25 euro
Meer info
Uiterste inschrijvingsdatum

Elders op FARO

Op dinsdag 26 november 2019 wordt u in Antwerpen verwacht voor het Groot Onderhoud over Meerstemmigheid en Conflict. Maak een ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?