Opendeurdag in het KIK

Gefascineerd door kunst, cultuur en wetenschap? Op de opendeurdag van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) ontdekt u alle finesses van de erfgoedzorg.
 
De gepassioneerde restaurateurs, kunsthistorici, scheikundigen en fotografen van het KIK laten geen vraag onbeantwoord. Geef uw ogen de kost in de restauratieateliers met een ruime waaier aan kunstwerken, ontdek hoe radioactieve deeltjes de ouderdom van een object onthullen, of hoe u met ultraviolet- of infraroodlicht het onzichtbare in beeld brengt. In het KIK gaan jarenlange ervaring en spitstechnologie hand in hand om de toekomst van monumenten en kunstwerken uit heel België veilig te stellen.
 
Ter gelegenheid van het Van Eyckjaar brengen de restaurateurs van het Lam Gods u het straffe verhaal van deze spectaculaire conservatiebehandeling en kunt u in het auditorium op groot scherm genieten van de VRT-reportage Geheimen van het Lam Gods. Het KIK maakt u ook wegwijs in de verbluffende beelden van het VERONA-project, dat het hele oeuvre van de Brugse grootmeester in ultrahoge resolutie samenbrengt op de website closertovaneyck.kikirpa.be.
 
En hoe een schilderij zijn plaats krijgt in de kunstgeschiedenis, ontdekt u door een fascinerend multidisciplinair onderzoek. Het voorwerp van studie? Een 16e-eeuws schilderij van de Heilige Hiëronymus dat garant staat voor een boeiende speurtocht, op de voet gevolgd door journalisten van De Standaard.

Praktisch

5 maart 2020, 10.00 - 17.00 uur (doorlopend). 

Praktische info

Begindatum
Locatie
KIK, Jubelpark 1, Brussel. Ingang langs de Renaissancelaan, tegenover nr. 42.
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven is niet nodig.

Komt u met een groep (> 10 personen) en wenst u een intro over de algemene werking van het KIK? Geef vooraf een seintje over uw aankomstuur via info@kikirpa.be.

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...
Deze versie van de ErfgoedApp werd ontwikkeld voor en met de steun van Museum Hof van Busleyden en Musea Brugge ...