Open Monumentencongres 2020

Op 19 maart 2020 organiseert Herita in Les Ateliers des Tanneurs in Brussel het jaarlijkse Open Monumentencongres. Een 200-tal erfgoedprofessionals en vrijwilligers, beleids- en beslissingsnemers uit alle bestuursniveaus, projectontwikkelaars, aannemers, uitvoerders en architecten zijn die dag van de partij om kennis te delen, samenwerkingen op te zetten en elkaar te inspireren.

Op het congres wordt nagedacht en gedebatteerd over hoe het toekomstig onroerend-erfgoedbeleid er dient uit te zien en welke rol onroerend erfgoed kan spelen in actuele vraagstukken rond duurzaamheid en welzijn. Congresdeelnemers krijgen ideeën en handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan rond deze thema's.

Daarnaast is het congres zowel een terug- als een vooruitblik. Een terugblik door Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck en een vooruitblik door kersvers minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele.

Programma

Een volledig overzicht van het programma, met een gedetailleerde beschrijving van de parallelsessies, vindt u hier.

Meer informatie over het Open Monumentencongres vindt u op de congreswebsite.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Les Ateliers des Tanneurs, Huidevettersstraat 60A, 1000 Brussel
Prijs
100 euro. Partners in het Netwerk Open Monumenten genieten korting bij hun inschrijving.
Meer info

Inschrijven kan online via deze link.

Organisatie en meer info: Heritainfo@herita.be of 03 226 31 85.

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
Deze versie van de ErfgoedApp werd ontwikkeld voor en met de steun van Museum Hof van Busleyden en Musea Brugge ...