Oost-Vlaams Erfgoedtreffen

Erfgoed leeft in Oost-Vlaanderen. De voorbije jaren zijn er talloze projecten op touw gezet om erfgoed op een verrassende of vernieuwende manier te bewaren of te ontsluiten.

Op het Oost-Vlaams Erfgoedtreffen krijgt u een breed palet van deze praktijkvoorbeelden. Hebt u zelf een idee voor een project waarvoor u steun of advies zoekt? Op dit erfgoedtreffen kunt u kennismaken met een waaier aan organisaties die u daarbij kunnen helpen. En dit allemaal in de inspirerende context van de Bijlokesite in Gent!

Programma

  • In de voormiddag kiest u 2 sessies uit maar liefst 12 inspirerende praktijkvoorbeelden.
  • Tijdens de lunch kunt u netwerken met andere professionele en vrijwillige erfgoedzorgers.
  • In de namiddag kunt u de Bijloke-site verder ontdekken via rondleidingen die het verhaal van achter de schermen brengen.

Een volledig en gedetailleerd overzicht van het programma vindt u hier.

Kortom: een unieke kans om inspiratie op te doen, bij te praten en elkaar beter te leren kennen.

Het erfgoedtreffen richt zich tot iedereen met een hart voor erfgoed in Oost-Vlaanderen: eigenaars, erfgoedvrijwilligers en -professionals, lokale beleidsmakers en cultuur- en erfgoedambtenaren. Het is een initiatief van Herita, FARO, Provincie Oost-Vlaanderen, het STAM, de erfgoedcellen, de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddiensten en de Regionale Landschappen.

Praktische info

Begindatum
Locatie
STAM, Stadsmuseum Gent, Bijlokesite, Godshuizenlaan 2, 9000 Gent
Prijs
5 euro, incl. lunch
Meer info

Inschrijven kan voor 1 mei via deze link.

Elders op FARO

Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...
Erfgoeddag, op zondag 28 april, stevent af op een recordeditie. Het aanbod? 950 gratis activiteiten rond en met ambachten en ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal