Musea Brugge Research School

Op 28-30 november 2020 en 20-22 februari 2021 organiseert het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunsten in de Bourgondische Nederlanden de vierde editie van zijn Musea Brugge Research School (MBRS).

De MBRS biedt een twaalftal studenten kunstgeschiedenis de kans om zich intensief onder te dompelen in het onderzoeksveld van de Vlaamse primitieven. Bovendien maken ze er kennis met studenten en docenten uit andere universiteiten in binnen- en buitenland. 

De MBRS bestaat uit tweemaal drie trefdagen in Brugge: de eerste drie vinden plaats in november 2020, gevolgd door een tweede reeks in februari 2021. Op het menu: een goedgevuld en verdiepend programma van lezingen, discussies, bezoeken op zaal en ervaringen achter de schermen van het museum met gastdocenten uit verschillende universiteiten en conservator(en) van Musea Brugge. Een specialist(e) uit het vakgebied wordt uitgenodigd om als moderator de volledige MBRS bij te wonen en aan te vullen. Voor de editie 2020-2021 is dat prof. dr. Maximiliaan Martens (Universiteit Gent en cocurator van de grote Van Eyck-tentoonstelling.

De voertaal van de MBRS is Engels. Het programma (inclusief maaltijden) is kosteloos, maar studenten komen op eigen houtje naar Brugge.

Benieuwd naar het volledige programma? Op de website van het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunsten in de Bourgondische Nederlanden vindt u meer info. Aanvragen voor deelname worden tot 12 juni geaccepteerd via museabruggeresearchschool@brugge.be.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Brugge

Elders op FARO

In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Op erfgoedapp.be/tour vindt u sinds kort een handig overzicht van alle tours in de ErfgoedApp. Ging u al op verkenning?