Maak je erfgoedinstelling toegankelijk voor doven en slechthorenden

Hoe kunt u musea, monumenten en andere erfgoedplekken beter toegankelijk maken voor doven en slechthorenden? Doof Vlaanderen, Erfgoedhuis | Zusters van Liefde en FARO delen hun ervaring en helpen u op weg.

Aan de hand van de tentoonstelling Over zusters en dove meisjes ontdekt u hoe u de Vlaamse Gebarentaal (VGT) kunt inzetten. We vertellen u alles over vertalen naar VGT, over tolken VGT, over gidsen voor doven met tolk VGT en hoe u VGT eenvoudig kunt toepassen in de ErfgoedApp.

Meer informatie over de eerste tentoonstelling in Vlaamse Gebarentaal met de ErfgoedApp

Programma

14.00 - 16.00 uur

Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Erfgoedhuis | Zusters van Liefde JM, Molenaarsstraat 22, 9000 Gent
Lesgevers
Ludwina Degryse, Bram Wiercx
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 45 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Contactpersoon
ICT-manager | Adviseur digitaal erfgoed
T
02 213 10 67

Elders op FARO

De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...