Kennissalon: Diversiteit en inclusie, meer dan een hype?

De olifant in de kamer … diversiteit. Een woord dat bij sommigen al aversie begint op te roepen. Of stress, angst en andere sterke reacties. Anderen zien dan weer heel wat onbenutte kansen en een onontgonnen potentieel. Het is ondertussen meer dan 50 jaar geleden dat België op eigen bodem in contact kwam met migratie. Veel cultuurhuizen en lokale besturen leverden al heel wat inspanningen, en toch lijken we soms nog steeds even ver te staan. En de demografische cijfers geven een heel ander plaatje dan wat we pakweg in de theaterzalen zien.

Op papier hebben velen zich geëngageerd. In de praktijk zijn er veel vragen rond de uitvoering van het verhaal. Onder andere omdat blijkt dat niet iedereen de definitie op dezelfde manier begrijpt, omdat er te weinig ervaring is om er mee om te gaan en omdat de structuren waarin we leven gewoonweg diepgeworteld en genormaliseerd zijn, zonder dat we dit zelf beseffen.

Diversiteits- of inclusiebeleid bestaat traditioneel uit 4 P’s: programmering, publiek, partners en personeel. Hier en daar begint de programmering te veranderen, al was het maar dat er andere doelgroepen moeten bereikt worden. Wat vraagt het van de organisatie qua strategie en welke effecten kunt u verwachten?

 Thinking out of the box staat centraal en met deze workshop maakt u de uitdagingen concreet. Samen denken we na, delen ervaringen en zoeken inspiratie bij de boeiende vragen. Dompel u onder in het thema met (internationale) inspiratie en good practices en ga in dialoog om te eindigen met enkele concrete handvatten en tools voor uw organisatie. 

Keynote en begeleiding door Saïda Sakali (specialist diversiteit en inclusie in de culturele sector).

Programma

9.00 uur: Ontvangst met koffie 

9.30 uur: Start 

12.00 uur: Lunch en napraten

Praktische info

Begindatum
Locatie
publiq vzw, Henegouwenkaai 41-43, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Prijs
50 euro (excl. BTW). Voor elke tweede deelnemer van dezelfde organisatie: 30 euro (excl. BTW). 
Meer info

Inschrijven kan via deze link tot en met vrijdag 15 november. 

Vragen? Neem contact op met nienke@publiq.be

Organisatie: publiq

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal