Inspiratiesessie Erfgoeddag 2020: wat als er geen beeld is? | Lennik | FARO Praktijk

Erfgoeddag 2020 staat in het teken van 'De Nacht'. Tijdens onze inspiratiesessies ontdekt u verrassende manieren om op dit thema in te zetten. Bijvoorbeeld door creatief aan de slag te gaan met zintuigen. 

Wat rest er ons als het beeld wegvalt? Een hele wereld! Laat bezoekers op Erfgoeddag genieten van nieuwe ervaringen zoals voelen, proeven en ruiken. We zetten tijdens deze sessies in op zintuigen en hopen u hiermee te inspireren om zelf een activiteit te bedenken die het publiek en alle zintuigen triggert en mogelijk terug meevoert naar het verleden. Denk zelf maar aan de geuren die u terugbrengen naar uw kindertijd. Maar hoe gaat u hier nu zelf mee aan de slag? U bent van harte welkom op onze inspiratiesessies die inzetten op zintuigen.

Programma

13.30 uur: Onthaal

14.00 uur: Wat is Erfgoeddag en wat houdt het thema ‘De Nacht’ in? | Tine Vandezande (FARO)

14.30 uur: Sofie Albrechts (Café Cosmétique) was van kindsbeen af gefascineerd door geuren. Hebt u zelf al ervaren hoe bepaalde geuren u terugbrengen naar uw kindertijd? Hoe creëert u een bijzondere beleving voor uw bezoekers tijdens Erfgoeddag? Sofie toont hoe u kunt spelen met geuren en hoe u dit kan toepassen in uw eigen locatie.

16.30 uur: Afsluiter

Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Kasteel van Gaasbeek, Kasteelstraat 40, 1750 Lennik
Lesgevers
Tine Vandezande (FARO), Sofie Albrechts (Café Cosmétique)
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 65 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Event manager | coördinatie Erfgoeddag
T
02 213 10 81

Elders op FARO

De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?
Op dinsdag 26 november 2019 wordt u in Antwerpen verwacht voor het Groot Onderhoud over Meerstemmigheid en Conflict. Maak een ...
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...