Inspiratiesessie Erfgoeddag 2020: wat als er geen beeld is? | Koekelberg | FARO Praktijk

Erfgoed ervaren zonder te kijken? Zet in op alle zintuigen! Erfgoed met verschillende zintuigen waarnemen, is een boeiende ontdekkingstocht. Hoe klinkt, voelt, proeft en ruikt het erfgoed? Vragen die ongetwijfeld zorgen voor een frisse blik.

In deze inspiratiesessie krijgt u een concreet voorbeeld voorgeschoteld van hoe u als museum of erfgoedorganisatie met de zintuigen aan de slag kan. Na enkele algemene tips en ideeën legt u de link naar uw eigen organisatie of locatie. Welke invalshoeken biedt het thema van Erfgoeddag 2020 ‘Wat als er geen beeld is?’ voor uw erfgoed? 

Doelgroep: iedereen die interesse heeft om deel te nemen aan Erfgoeddag.

Programma

13.30 uur: Onthaal

14.00 uur: Wat doet Belgian Chocolate Village?

14.30 uur: Wat is Erfgoeddag en wat houdt het thema 'De Nacht' in? | Tine Vandezande

15.00 uur: Hoe laat u uw bezoekers tijdens Erfgoeddag proeven van nieuwe ervaringen? Chris Ferket en Sarah Gallasz van Mooss vzw geven voorbeelden, concrete ideeën en tips.

16.30 uur: Afsluiter

Wie de basis onder de knie heeft en graag wil verder groeien kan bij dit aanbod terecht.  Inspelend op de actualiteit biedt FARO steeds weer nieuwe gelegenheden om te leren van collega’s uit binnen- en buitenland.  De concrete praktijk van het werken in de erfgoedsector staat hier centraal. 

Praktische info

Begindatum
Locatie
Belgian Chocolate Village, De Neckstraat 20, 1081 Koekelberg
Lesgevers
Tine Vandezande (FARO), Chris Ferket en Sarah Gallasz (Mooss vzw), medewerkers Belgian Chocolate Village
Prijs
Gratis
Deelnemers
Max. 30 deelnemers
Meer info

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Uiterste inschrijvingsdatum
Contactpersoon
Event manager | coördinatie Erfgoeddag
T
02 213 10 81

Elders op FARO

In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...