Inspiratiedag Europa voor de Burger

Bent u nieuwsgierig naar de internationale mogelijkheden voor uw werking? Zegt het u wel wat om een Europees netwerk op te bouwen of om met uw organisatie te werken rond solidariteit of burgerschap? Wilt u graag leren van anderen van over de grens?

Kom kennismaken met verschillende Europese subsidieprogramma’s waarmee u met uw organisatie een boeiende nieuwe weg kan inslaan.

Europa voor de Burger stimuleert actief Europees burgerschap: debat, reflectie en samenwerking op het gebied van herdenken, Europese integratie en geschiedenis. Daarnaast wil het programma de participatie in het Europese democratische proces stimuleren. Het programma ondersteunt projecten die Europese burgers meer inzicht geven in Europese beleidsprocessen en projecten die bijdragen aan een grotere betrokkenheid en vrijwilligerswerk op Europees niveau.

Verken alle kansen binnen de Europese subsidieprogramma’s voor Jeugd:  het Erasmus+: Youth in Action-programma, het European Solidarity Corps en Bel’J. U kunt projecten opzetten zowel in binnen- als buitenland.
 
Tijdens deze inspiratiedag krijgt u toelichting bij deze Europese programma’s, geïllustreerd door ervaringsdeskundigen die ondervonden welke mogelijkheden dit voor hen opende.

Programma

9.30 uur: Welkom

10.00 uur: Erasmus+: Youth in Action, European Solidarity Corps & Bel’J | Barbara Cleynen, stafmedewerker Jint

10.30 uur: Getuigenis - te bevestigen

11.00 uur: Europa voor de Burger | Jill Everaerdt, programmacoördinator  

11.30 uur: Stedenband tussen Sint-Truiden en Duras in Frankrijk | Benny Buntinx, cultuurbeleidscoördinator, Sint-Truiden (o.v.)

12.15 uur: Netwerklunch

13.30 uur: Einde

Praktische info

Begindatum
Locatie
Europa Kasteel Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven is gratis en kan tot 6 november via deze link.

Elders op FARO

Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?