Infosessie over de nieuwe buitenlandse residenties mediakunst & digitale cultuur

Om kennis te maken met de drie nieuwe residentieplekken en hun werking organiseert Kunstenpunt een infosessie in samenwerking met het Departement Cultuur, Jeugd en Media.

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media lanceerde recent een nieuwe samenwerking met residentieplekken rond digitale innovatie, gericht op makers en onderzoekers actief op de snijlijn tussen kunst, cultuur, wetenschap en technologie.

Tijdens deze infosessie zal het nieuwe residentiebeleid voor digitale cultuur worden toegelicht en kan je kennismaken met de werking en het programma van Ars Electronica Futurelab, EMPAC en Medialab Prado

Hebt u interesse in een van deze residentieplekken? Bekijk hier per residentie de opties en voorwaarden. Aanvragen moeten uiterlijk op 15 oktober 2019 via de KIOSK-applicatie in het Nederlands en het Engels worden ingediend.

Programma

15.30 uur: Onthaal

16.00 uur: Inleiding door Leen Driesen, Departement Cultuur, Jeugd en Media

16.15 uur: Presentatie Ars Electronica Futurelab door directeur Horst Hörtner

16.45 uur: Presentatie EMPAC door directeur Johannes Goebel en curator Anne Leilehua Lanzilotti

17.15 uur: Presentatie Medialab Prado

17.45 uur: Presentatie Mapping Residencies & Werkplaatsen door Lissa Kinnaer, Kunstenpunt

18.15 uur: Tijd voor vragen en een slotdrink

De sessie is gratis, maar plaatsen zijn beperkt. Schrijf je in en wees zeker van je deelname. 

Meer informatie

Lees alles over de nieuwe residenties en aanvraagprocedure op de site van het Departement CJM. Meer informatie over internationaal werken vindt u in de Gids voor kunstenaars van Kunstenpunt. En wie op zoek is naar een overzicht van residenties en werkplaatsen in Vlaanderen en Brussel kan terecht bij de mapping residencies-and-workspaces.kunsten.be.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Gluon – Platform for art, science and technology, Slachthuisstraat 4, 1000 Brussel
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven kan online via deze link.

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
In een gloednieuw online dossier praten de FARO-medewerkers beginnende erfgoedwerkers bij over recente trends en verschuivingen.
De afgelopen maanden presenteerden verschillende organisaties hun nieuwe multimediale tour in de ErfgoedApp. Benieuwd om te ontdekken welke dat zijn?