Indoor Air Quality in Heritage and Historic Environments

Van maandag 30 maart tot woensdag 1 april 2020 organiseert de afdeling Conservatie-Restauratie van de Universiteit Antwerpen de veertiende editie van Indoor Air Quality in Heritage and Historic Environments. De internationale conferentie vindt plaats in het historisch centrum van Antwerpen.

De conferentie focust op de impact van de binnenluchtkwaliteit op erfgoedobjecten en op nieuwe trends in de monitoring van luchtvervuiling. Diverse sprekers bespreken een resem uitdagende problemen in verband met de bewaaromgevingscondities van erfgoedobjecten en geven inzicht in de risiconiveaus voor collecties, materiaalemissies en renovatie van gebouwen als een mitigerende of matigende actie. Daarnaast komen diverse praktijkcases aan bod uit musea en archieven. Tussen de sprekers vinden we onder meer ook enkele 'grote namen' zoals David Thickett en Jean Tétreault.

Dit driedaagse evenement is zonder twijfel een uitgelezen kans om samen met een internationaal publiek van erfgoedwerkers, archeologen, wetenschappers, studenten en andere specialisten ideeën uit te wisselen. 

Het volledige programma vindt u online op de website van de Universiteit Antwerpen.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Universiteit Antwerpen, Stadscampus, Hof van Liere, Prinsstraat 13, 2000 Antwerpen
Meer info

Meer info en een inschrijfformulier vindt u op de website van de Universiteit Antwerpen.

Elders op FARO

Deze versie van de ErfgoedApp werd ontwikkeld voor en met de steun van Museum Hof van Busleyden en Musea Brugge ...
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw. faro verschijnt viermaal