Impact van kunst & leren op het brein van kinderen & jongeren | Roadtrip cultuureducatie 2020

Wat is de impact van kunst op het brein van het opgroeiende kind, van baby tot puber? Hoe speelt u daar het best op in met cultuureducatieve activiteiten?

De roadtrip cultuureducatie, een organisatie van publiq, neemt u mee langs de diversiteit van cultuureducatie in Vlaanderen: 9 events i.s.m. 9 boeiende partners en evenzoveel boeiende internationale sprekers. Met een lezing, debat of tafelgesprek duikt u in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel, mét veel ruimte voor ontmoeting. Ontdek het hele programma van de roadtrip 2020.

Over deze sessie

Wat is de impact van kunst op het brein van het opgroeiende kind, van baby tot puber? Hoe speelt u daar het best op in met cultuureducatieve activiteiten? En waarom is spelen daarbij zo essentieel? Laat u inspireren door Mark Mieras. Deze online stop van de roadtrip cultuureducatie wordt georganiseerd door publiq, i.s.m. Bamm!

Mark Mieras (°1962) is wetenschapsjournalist maar vooral bekend als auteur van Ben ik dat? en Liefde. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein. Mieras, die ooit cum laude afstudeerde in de theoretisch natuurkundige, maakt zich sterk voor de zachte krachten in de samenleving die, zoals hij het zegt, “op de lange termijn bikkelharde randvoorwaarden stellen aan ons bestaan.” Hij is een bevlogen en veel gevraagd spreker.

Programma

Start om 13.30 uur, einde voorzien rond 16.00 uur.

Voertaal: Nederlands

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Zoom
Lesgevers
Mark Mieras
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven en meer info: website publiq

Elders op FARO

Op erfgoedapp.be/tour vindt u sinds kort een handig overzicht van alle tours in de ErfgoedApp. Ging u al op verkenning?
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...